Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-01-21 15:24

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Göteborgsvarvets medalj 2019 designad av smyckekonstnär från HDK - Göteborgs universitet Till startsida

Göteborgsvarvets medalj 2019 designad av smyckekonstnär från HDK

Nyhet: 2019-05-17

Therese Johansson som studerar Smyckekonst på Högskolan för design och konsthantverk, HDK, har formgett årets medalj till Göteborgsvarvet. Det är löparna själva som röstat fram Therese medalj bland designförslagen som kom in.

Totalt röstade 10 035 löpare, och Therese Johanssons medalj fick 4321 av deras röster.

- Min medalj symboliserar folkfesten och löparnas kämpaglöd. Min upplevelse av Göteborgsvarvet har alltid varit som åskådare, eller snarare som deltagare i den starka och pulserande upplevelsen av Göteborgsvarvet som folkfest. Den gemensamma energin mellan publik och löpare. Förberedelser och förväntningar. Mjölksyra och hejarop. Känslan av att peppa löparna till att orka mer och glädjen hos dom som klarat utmaningen och tagit sig i mål, säger Therese.

Sedan 2014 har Göteborgsvarvet samarbetat med HDK för att utforma medaljen till de tappra löparna.

- Vi är mycket glada över samarbetet vi har med HDK och jag är imponerad av alla designidéer som studenterna lyckas ta fram varje år. Det är också roligt att så många löpare har röstat på sin favorit, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

AV:

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-01-21