Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Europas största konferens inom högre utbildning till Göteborg - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europas största konferens inom högre utbildning till Göteborg

Nyhet: 2020-05-29

I september 2021 står Göteborg värd för the European Association for International Education (EAIE). Det är Europas största, och världens näst största, internationella konferens inom högre utbildning. Runt 6 000 personer från universitet och högskolor från över 95 länder brukar delta.

Den årliga konferensen samlar politiker, rektorer och universitetsanställda som är verksamma inom internationell utbildning för att nätverka och delta i workshops och föreläsningar.

Sex lärosäten står värd ihop

Inför kongressen 2021 har sex universitet och högskolor i Västsverige har fått det prestigefulla uppdraget att stå värd ihop: Göteborgs universitet, Chalmers, Jönköping University, Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad och Högskolan i Skövde.

– Genom att arrangera EAIE-konferensen här i Västsverige får vi inte bara möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter kring angelägna utbildningsfrågor. Vi bidrar också till att sätta vår region på den internationella utbildningskartan, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet.

Internationella organisationer ställer ut

Förutom föreläsningar och workshops kommer också drygt 350 internationella organisationer att delta som utställare. Utställarna kommer från runt 30 länder, som Australien, Brasilien, Canada, Sydafrika, USA, Kina och Nya Zeeland.

– Värdet av internationella relationer och utbyten kan inte överskattas, och konferensens tusentals deltagare från hela världen öppnar för fantastiskt många nya kontakter. På sikt gynnar det hela vår region genom många nya infallsvinklar i det utbyte av kunskap, kompetens och frågeställningar mellan samhälle och akademi som är en förutsättning för en positiv samhällsutveckling, säger Chalmers rektor Stefan Bengtsson.

 

När: 7-10 september 2021
Var: Gothia Towers, Göteborg
Kontakt: Lena Pedersen, International Centre, Göteborgs universitet. tel: 031-786 6097
 

Läs mer på EAIEs hemsida

 

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?