Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Dubbel prischans för lärare på HDK-Valand - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dubbel prischans för lärare på HDK-Valand

Nyhet: 2020-02-25

Linda Holmer, lärare inom bild och berättande på HDK-Valand, belönas med Gulliverpriset 2020. Hon är även nominerad till Svenska Tecknares Kolla-utmärkelse i kategorin utbildning.

Gulliverpriset instiftades 1969 av BUR (Barn och ungdomsboksrådet, numera IBBY Sverige) och delas varje år ut till en person som bidragit till att öka förståelsen för barn- och ungdomsböcker. Årets pris tilldelas Linda Holmer med följande motivering (utdrag):

"Genom att belöna Linda Holmer med Gulliverpriset vill vi lyfta fram det arbete som görs där bilderböcker för barn blir till, ett område som inte tidigare blivit belönat. Linda har öppnat upp för samarbeten och gästlärarskap med olika bilderboksproffs inom bilderbokens teori och praktik – med stor tonvikt på bild-textrelationen, skrivprocessen och bilderbokens formfrågor."

Linda Holmer har även nominerats till årets Kolla!-utmärkelse inom kategorin utbildning. Kolla! är en av Sveriges främsta bild- och formutmärkelser och har arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Linda Holmer mottar nomineringen med följande motivering:

"Linda Holmer är en pedagog med stor betydelse för bilderboksberättandet i Sverige, en initiativtagare av kreativa kurser och finurliga workshops inom ämnet bild och berättande. Många av de senaste årens utgivningar inom bilderböcker och serier har börjat med inspiration och kunskap från hennes gärning."

Vinnarna till årets utmärkelser tillkännages den 23 april.

Läs mer:

Läs mer om Gulliverpriset: IBBY International Board on Books for Young People

Läs mer om årets nominerade till Kolla-utmärkelserna: Årets nominerade

FOTO: Ina Marie Winther Åshaug

AV:
0701-412164

Artikeln publicerades först på: hdk-valand.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?