Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Digital föreläsningsserie för dig som vill veta mer - Göteborgs universitet Till startsida

Digital föreläsningsserie för dig som vill veta mer

Nyhet: 2020-06-17

På grund av pandemin har merparten av de evenemang som Göteborgs universitet planerat att medverka i under 2020 ställts in. Därför har universitetet återlanserat Akademisk kvart, nu i digital form. Här kan nu alla nyfikna ta del av lättillgängliga föreläsningar när och var det passar dem.

Göteborgs universitet har, trots pandemin, fortfarande i uppdrag att nå ut med sin forskning och låta allmänheten möta forskarna som bedriver den.

Akademisk kvart är en serie föreläsningar à 15 minuter som sedan början av juni publiceras en gång i veckan. I varje avsnitt ger en av Göteborgs universitets forskare en inblick i just dennes forskningsområde. Serien publiceras på Göteborgs universitets egen streamingtjänst GU-play.

Avsnitten postas också på sociala medier, där möjligheten att ställa frågor till forskarna finns. Tittarna kommer få lära sig om allt från konspirationsteorier och brustna hjärtan till hur coronapandemins jobbkris ska hanteras.

Se Akademisk kvart.

AV: