Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Corona-webbinarier på Handelshögskolan - start 22/4 - Göteborgs universitet Till startsida

OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Corona-webbinarier på Handelshögskolan - start 22/4

Nyhet: 2020-04-08

Vilka ekonomiska och juridiska följder får Covid-19-pandemin? Det kommer att diskuteras i en ny seminarieserie som Handelshögskolan startar den 22 april.
Seminarierna är öppna för allmänheten och kan följas online.

Seminarierna kommer att hållas på onsdagar klockan 13–14 och ska handla om just de ämnen som Handelshögskolan har expertis inom, det vill säga ekonomi och juridik.

– En pandemi påverkar ju hela samhället, inte bara hälsovården, påpekar vicedekan Ola Olsson. Konsekvenserna på ekonomin är stora men också juridiska aspekter är viktiga. I exempelvis Wuhan-provinsen i Kina låste man in människor under epidemin. I vårt land tar man ju till väldigt mycket mildare metoder, men det handlar ändå om restriktioner. Mänskliga rättigheter kan på olika sätt komma i kläm i försöken att stoppa smittan.

Vid första seminarietillfället, den 22 april, medverkar Anne Bigsten, professor i utvecklingsekonomi, som ska berätta om situationen i olika utvecklingsländer. Staffan I. Lindberg, professor i statsvetenskap, kommer därefter att belysa epidemins konsekvenser för demokratin.

– Programmet är inte färdigt än men kommer att innehålla ett antal intressanta bidrag från olika forskare, berättar Ola Olsson.

Förutom Corona-webbinariet fortsätter Handelshögskolan även med sina kunskapsluncher, och även dessa sker online. Nästa tillfälle blir den 29 april då utvecklingsekonom Ann-Sofie Isaksson berättar om Kinas omtvistade bistånd till Afrika.

Mer information om Handelshögskolans öppna online-föreläsningar.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27