Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Juridiska institutionen söker projektassistent

Vid juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander, amanuenser och administrativ personal. Vi har ca 1 200 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se.

Juridiska institutionen söker nu en projektassistent inför höstterminen 2020, till projektet Ankarliggande fartyg. Projektgruppen består av tiotalet forskare från Handelshögskolans samtliga institutioner och Chalmers. Projektet är en förstudie rörande fartyg som korttidsankrar bland annat utanför Göteborg av olika skäl. Projektet syftar primärt till att kartlägga skälen för sådan korttidsankring, den miljöpåverkan som ankringen kan ge upphov till, samt förutsättningarna för att reglera verksamheten ur ett miljö- och klimatperspektiv. Avsikten är att förstudien senare ska resultera i ett mer omfattande forskningsprojekt med fokus på hur identifierade miljöbelastningar kan hanteras på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent bistår du projektets forskare med vissa forskningsanknutna uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• biträda forskarna i de litteraturstudier rörande forskningsämnet som genomförs under hösten,
  • koordinera och dokumentera forskningsmöten,
  • delta i utvecklingen av projektets hemsida,
  • utföra redaktionella uppgifter kopplade till författande av rapporter från projektet.

Arbetsbelastningen varierar beroende på intensiteten i projektet och planerade workshops. Arbetstiden kan delvis planläggas självständigt av assistenten, men räkna med att i genomsnitt arbeta två till tre dagar per vecka. Arbetsplats kan erbjudas i delat rum på Juridiska institutionen.

Kvalifikationer

Du som söker ska läsa på juristprogrammet och helst befinna dig på avancerad nivå eller ha avslutat dina studier. Den som läst sjörättsliga eller miljörättsliga kurser har ett visst företräde.

Erfarenhet av ansvarstagande roller i förenings- och arbetsliv värdesätts, men är inget krav. Det samma gäller erfarenhet av redaktionellt och liknande arbete med att sammanställa och bearbeta texter eller annan data. Arbetet som assistent förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Det är också viktigt att du har gott omdöme och är bra på kommunikation.

Anställningen är en visstidsanställning om 50% av heltid

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Jeanette Lund, personalhandläggare via jeanette.lund@law.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-18

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.