Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomisamordnare

Institutionen för medicin är en del av Sahlgrenska akademin och utgör Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Organisatoriskt består institutionen av fyra avdelningar; samhällsmedicin och folkhälsa, reumatologi och inflammationsforskning, molekylär och klinisk medicin, samt invärtesmedicin och klinisk nutrition. Omsättningen är ca 460 miljoner.

Den administrativa stödverksamheten vid institutionen är organiserad i en gemensam administrativ enhet, där arbetet i huvudsak är organiserat inom fem funktionsområden: utbildning, forskarutbildning, kommunikation, personal och ekonomi och leds av en administrativ chef. För varje funktionsområde finns en eller två funktionsansvariga. Totalt utgör institutionens samlade administratörer ett femtiotal medarbetare varav ca en fjärdedel arbetar med ekonomi. De flesta arbetar direkt mot en avdelning där man även har sin arbetsplats. Nu söker vi en institutionsövergripande kvalificerad ekonomisamordnare med stor erfarenhet som gillar siffror och människor.

Arbetsuppgifter

Institutionens administration befinner sig i en utvecklingsfas och vi söker dig som vill vara med att leda den fortsatta utvecklingen av institutionens ekonomiarbete.

Du kommer att arbeta med sammanställning och kommunikation av avdelningarnas och institutionens ekonomiska situation mot fakultets- och universitetsnivån men även inom institutionen mot ledning och olika beredningsorgan. Du kommer att ha ansvar i budget- och bokslutsprocessen samt för framtagning av efterfrågade beslutsunderlag.

Rollen innebär att stötta och leda övriga ekonomer i den dagliga verksamheten samt driva fortlöpande förbättring av gemensamma processer, rutiner och arbetssätt. Du kommer att leda möten inom funktionen.

Rollen som ekonomisamordnare kombineras med ett uppdrag som funktionsansvarig som ett stöd till den administrativa chefen. Funktionsansvaren är tidsbegränsade uppdrag som utses och förlängs av den administrativa chefen. Du kommer organisatoriskt att rapportera till den administrativa chefen och ingå i den administrativa ledningsgruppen tillsammans med administrativ chef och övriga funktionsansvariga.

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig är ett krav. Mångårig erfarenhet från ekonomiarbete är ett krav och inom offentlig sektor, särskilt vid högskola eller universitet är meriterande. Du är väl insatt i rådande regler och rutiner på ekonomiområdet. Du har även god erfarenhet att kommunicera och leda utvecklingsarbete. Meriterande är erfarenhet av arbets- eller projektledning. Det är även meriterande att ha arbetat med de ekonomisystem som används inom universitetet såsom Agresso, Panorama och Proceedo. Vi förutsätter att du har god datorvana (Officepaketet och särskilt Excel).

Arbetet kräver förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete och vi ser att du är en lösningsorienterad person som trivs bra med att arbeta både i grupp och självständigt. Som person är du flexibel, motiverad, prestigelös och har integritet. Arbetet kräver även att du är strukturerad och noggrann. Du har en god analytisk förmåga, ett proaktivt synsätt och lätt för att identifiera och lösa uppgifter som uppkommer. Du har en hög känsla för service med stor kommunikativ förmåga och är en ”god pedagog”. Du behöver också vara stresstålig och kunna prioritera eftersom arbetet har arbetstoppar och du kommer att arbeta mot tidsgränser. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på god samarbetsförmåga och god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen 100% med placering tills vidare vid institutionen för medicin. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Agneta Johnsson - agneta.johnsson@gu.se, 031-786 4708, 0709932193

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-19.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?