Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med webbfokus

Är du en vass kommunikatör som brinner för forskning och utbildning? Vill du jobba med digital kommunikation inom medicin och hälsa? Institutionen för medicin söker en driven kommunikatör med fokus på webbkommunikation. Din uppgift blir att utveckla vår nya externa webbplats och att utveckla våra sidor i Göteborgs universitets nya kurs- och programkatalog.

Institutionen för medicin är en del av Sahlgrenska akademin och utgör Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Vi utbildar framtidens läkare, dietister och andra som är verksamma inom hälso- och sjukvården. Vår forskning spänner över hela det medicinska fältet, från molekyl till samhälle, och omfattar flera av de stora folksjukdomarna samt samhällsmedicin och folkhälsa. Organisatoriskt består institutionen av fyra avdelningar; samhällsmedicin och folkhälsa, reumatologi och inflammationsforskning, molekylär och klinisk medicin, samt invärtesmedicin och klinisk nutrition.

Den administrativa stödverksamheten vid institutionen är organiserad i en gemensam administrativ enhet, där arbetet i huvudsak är organiserat inom fem funktionsområden: utbildning, forskarutbildning, kommunikation, personal och ekonomi och leds av en administrativ chef. För varje funktionsområde finns en eller två funktionsansvariga. Totalt utgör institutionens samlade administratörer ett femtiotal medarbetare. Institutionen befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi satsar på att utveckla vår administrativa stödverksamhet, inklusive kommunikationsområdet.

Arbetsuppgifter

Göteborgs universitet lanserar i september en ny extern webbplats och en ny digital kurs- och programkatalog. Ett intensivt utvecklingsarbete har skett under det senaste året men vi kan se att det finns ytterligare delar som kräver ett fortsatt fokus under den närmaste tiden efter lanseringen. Tjänsten ska stödja det arbetet inom två huvudområden:

Det första området är att utveckla institutionens externa webbplats, med fokus på forskning. Arbetet sker under ledning av funktionsansvarig kommunikationssamordnare och innefattar bland annat att utveckla webbplatsens struktur och att ta fram nytt innehåll i både text och bilder på både svenska och engelska.

Det andra området är att bidra till arbetet med institutionens delar i den nya kurs- och programkatalog. Du ser över texter, bilder och annat rekryteringsmaterial ur ett kommunikationsperspektiv och stödjer utvecklingen av den nya kurs- och programkatalogen.

Du kommer även bistå med andra kommunikationsuppgifter inom institutionen, till exempel att fotografera och skriva nyheter till vår webbplats och våra interna kanaler. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten, där du har daglig kontakt med forskare, lärare och administratörer. Du kommer att arbeta tillsammans med kommunikatörerna på institutionen och även samarbeta med andra kommunikatörer och webbredaktörer inom institutionen, Sahlgrenska akademin och på Göteborgs universitets centrala kommunikationsavdelning.

Vi söker dig som

• har en högskoleexamen inom kommunikation, journalistik eller motsvarande, alternativt likvärdig kompetens
  • har dokumenterad erfarenhet av redaktionellt webbarbete och vana att producera och anpassa innehåll till digitala kanaler
  • har kunskaper i sökoptimering och erfarenhet av att analysera och strategiskt utveckla webbplatser, både vad gäller innehåll och struktur
  • kan uttrycka dig korrekt och målgruppsanpassat på svenska och engelska
  • är en stilistiskt säker skribent som kan författa välskrivna och intressanta texter om komplicerade ämnen
  • har en god grafisk blick, erfarenhet av grafisk formgivning och behärskar relevanta program.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• CMS-verktygen Drupal och Infoglue
  • fotografering
  • projektarbete, och gärna har haft uttalat ansvar för någon del i projekt
  • kommunikationsarbete inom universitet/högskola och offentlig sektor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen bör du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, initiativrik och prestigelös. Du bör också ha ett öga för både detaljer och sammanhang, ha lätt för att skapa kontakter inom hela organisationen och vara van att arbeta strukturerat med flera projekt samtidigt.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning till och med 2021-04-30 med omfattningen 100% med placering tills vidare vid institutionen för medicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Agneta Johnsson - agneta.johnsson@gu.se, 070-993 21 93, eller kommunikationssamordnare/funktionsansvarig inom kommunikation Jenny Meyer -  jenny.meyer@gu.se, 070-526 14 30.

Fackliga organisationer

Ansökan

Låter det spännande? Tveka inte att söka! Bifoga två arbetsprover, ett textprov och ett exempel på grafisk formgivning.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-11

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.