Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschef för ämnena design och konsthantverk i Steneby

1 januari 2020 gick Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildade en ny institution för design och konst. Nu söker vi en visionär enhetschef att leda HDK-Valands enhet med ämnena design och konsthantverk i Steneby.

Anställningen är tidsbegränsad och placerad i Steneby, Dals Långed.

HDK-Valands enhet i Steneby erbjuder tre internationella kandidatprogram (Metallgestaltning, Textil-Kropp-Rum och Möbeldesign, trä) och ett internationellt, interdisciplinärt mastersprogram; Tillämpad konst och formgivning med inriktning mot Metallgestaltning, Textil-Kropp-Rum och Möbeldesign, trä samt en rad fristående kurser.

HDK-Valands enhet i Steneby har ett tätt samarbete med Stenebyskolans materialinriktade konst- och kulturutbildningar och har rötter i såväl Stenebyskolans hemslöjdstraditioner som internationell, materialinriktad design- och konsthantverk. Enheten är placerad i Stenebyskolans vackra campus nära Dalslandskanalen vid Dals Långed, Dalsland.

HDK-Valand är en del av Stenebys kreativa centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk; ett unikt, lokalt förankrat men också en internationell studiemiljö dit människor från hela världen söker sig för att fördjupa sin kunskap i material och processer. Engagemanget i lokala och regionala initiativ inom kultur och konstnärligt näringsliv är centrala för enheten.

HDK-Valand bildar tillsammans med Högskolan för scen och musik Skandinaviens största konstnärliga fakultet, med en unik bredd av konstnärlig utbildning och forskning. Institutionerna har ett nära samarbete med aktörer inom det lokala och regionala kulturlivet samt ett brett internationellt nätverk och många internationella samarbetspartners. Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren ett förändringsprojekt med syfte att skapa en attraktiv utbildnings-, forsknings- och arbetsmiljö för framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners. Läs mer här.

Arbetsuppgifter

Anställningens tonvikt ligger på att leda och utveckla enheten efter sammanslagningen och mot Konst 2025. Stort fokus ligger på att tillsammans med medarbetarna utveckla ämnena och program- och kursutbudet inom enheten, utveckla en inspirerande och produktiv forskningsmiljö, skapa en god arbetsmiljö och utveckla organisation och arbetssätt. Arbetsuppgifterna ställer krav på tydlig kommunikation och erfarenhet av arbete med utveckling och förändring på grupp- och individnivå.

I ledningsuppdraget ingår att driva förändrings- och utvecklingsarbete på såväl enhets- som institutions- och fakultetsnivå, delta i ledningsgruppen, leda och stödja medarbetarna i kollegiet och samordna arbetet inom enheten med övriga universitetet och externa samarbetspartners.

Enhetschefen har delegerat personal- och budgetansvar för sammantaget ca 20 medarbetare (lärare, forskare och doktorander) vid enheten. Ledningsuppdraget planeras uppgå till 80% av heltid. Övrig tid kan förläggas på utbildning, forskning eller utvecklingsprojekt i samråd och överenskommelse med prefekt.

Kvalifikationer

Anställningen ställer krav på erfarenhet och visad förmåga att leda personal och verksamhet och framgångsrikt driva förändringsprocesser. Därtill ställs krav på erfarenhet av att verka inom design eller konsthantverk, regional utveckling och/eller konstutbildning.

Särskild vikt kommer att läggas vid ledningserfarenhet och dokumenterad förmåga att leda personal och verksamhet samt förmåga att framgångsrikt driva förändringsprocesser.

Vidare beaktas följande:

  • förmåga att leda och underlätta samarbeten och konstnärliga och konstnärsledda grupprocesser
  • dokumenterad erfarenhet av forskning och/eller konstnärlig utveckling och ledning av forsknings- och utvecklingsmiljöer inom konstnärliga utbildningsinstitutioner, i universitetssammanhang eller i annan relevant sektor
  • dokumenterad erfarenhet av undervisning, gärna på högskolenivå, och/eller erfarenhet av utveckling av program, kursinnehåll och examinationsformer
  • erfarenhet av utveckling av utbildning i interdisciplinära kontexter
  • relevanta nationella och internationella nätverk inom design och konsthantverk

Vidare beaktas personlig lämplighet och administrativ förmåga vid bedömningen av lämpligheten för anställningen.

Universitetsmiljön är huvudsakligen svenskspråkig, men institutionen är delvis internationell, vilket innebär att du behöver kunna leda och kommunicera på både svenska/skandinaviska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Den sökande kommer att väljas, som efter en helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Du anställs som chef och får ett tidsbegränsat uppdrag som enhetschef vid Steneby. I uppdraget ingår att tillsammans med kollegiet och institutionsledningen utveckla en strategi för enhetens mål och organisering, samt en handlingsplan för ämnesutveckling och profilering. Under perioden ses ledningsrollen- och uppdraget över med syfte att skapa kontinuitet och hållbarhet med utgångspunkt i Konst 2025.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, två år
Omfattning: 100 %
Placering: Steneby, Dals Långed
Sista ansökningsdag: 2020-09-10
Tillträde: enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Eventuella handlingar som inte kan bifogas digitalt skickas i tre exemplar med referensnummer till:
Göteborgs universitet
ATT: Therese Vestlund 
HDK-Valand
Box 132
40530 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-09-10


I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, tester och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Troels Degn Johansson
031-7862231
troels.degn.johansson@gu.se

Therese Vestlund, personalhandläggare
031-7865109
therese.vestlund@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?