Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsbibliotekarie

Vill du jobba med oss på Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitet?

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är cirka 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare och verksamheten är organiserad i tre team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att utveckla studentaktiverande undervisningsupplägg? Tycker du att det är intressant med blended learning och digitala pedagogiska miljöer? Stimuleras du av att bygga goda relationer med lärare och studenter? Detta är några av de teman vårt undervisningsteam arbetar med just nu när vi söker efter en ny teammedlem.

Som undervisare kommer du att genomföra och utveckla undervisning, både i salsmiljö och i digitala lärmiljöer. Du utvecklar fördjupade samarbeten, samtidigt som du får en inblick i flera olika ämnesområden och GU-miljöer. Arbetet är utåtriktat, målgruppsanpassat och bygger på ett nära samarbete med lärare, forskare och studenter. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka i olika projekt på Göteborgs universitet. Pass i informationsdisk samt kväll- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker en person som är nyfiken på pedagogik i förändring, kreativ och entusiasmerande. Du har en klart formulerad pedagogisk grundsyn och erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete, gärna inom digital undervisning, ALC och blended learning.

Du har en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande med utbildning inom högskolepedagogik. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett systematiskt arbetssätt, god förmåga att åstadkomma resultat samt lätt för att samarbeta med andra.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, de Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 december 2020 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att efter 10 augusti kontakta

Erik Boström, Bibliotekschef
031-786 46 71
erik.bostrom@ub.gu.se

Amanda Glimstedt, teamledare
031-786 17 53
amanda.glimstedt@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 augusti 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?