Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande överbibliotekarie/Kanslichef

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter. Universitetsbiblioteket har ca 190 anställda.

Våra bibliotek står inför en spännande framtid där vi bland annat planerar för ett nytt Humanistiskt bibliotek. Som biträdande överbibliotekarie/kanslichef har du en nyckelroll när det gäller att i samråd med fakulteter och medarbetare, utforma framtidens bibliotek.

Arbetsuppgifter

Som biträdande överbibliotekarie/kanslichef på Göteborgs universitetsbibliotek är du direkt underställd överbibliotekarien och har tillsammans med denne ansvar för ledningen av hela biblioteket. Du ingår i ledningsgruppen och har personalansvar för bibliotekskansliets för närvarande 10 medarbetare. Vid överbibliotekariens frånvaro inträder biträdande överbibliotekarie som chef för Göteborgs universitetsbibliotek.

Du har en central roll i universitetsbibliotekets dagliga arbete och inre verksamhet. Du ansvarar för strategisk planering och kompetensförsörjningsfrågor. Du bistår även överbibliotekarien i samspelet med universitetet i övrigt och med nationella och internationella aktörer. Du är också universitetsbibliotekets främsta representant i kontakterna med gemensamma förvaltningen.

Du håller samman process- och ledningsstöd inklusive verksamhetsuppföljning i en komplex organisation där en stor del av verksamhetsutvecklingen är förlagd till team. Du har en central roll i universitetsbibliotekets utveckling, resursprioritering och strategiska vägval.

Kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla verksamheter.
  • Akademiska examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Arbetet förutsätter gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete och ekonomistyrning, samt god förståelse av både akademiska och administrativa processer inom högskolesektorn.
  • Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksverksamhet inom högskola/universitet.
  • Du har förmåga att kunna prioritera, kunna fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer, medarbetare och fackliga organisationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Bibliotekskansliet. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Morgan Palmqvist, Överbibliotekarie
031-786 17 60
morgan.palmqvist@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 augusti 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?