Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Visstidsanställning som universitetslektor i kommunikation

Vid institutionen för tillämpad informationsteknologi bedrivs kritisk och tvärdisciplinär forskning i en internationell miljö av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Våra forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis Artificiell Intelligens, blockchain, digital förvaltning, digital innovation, e-Hälsa, Internet of Things, mobil kommunikation, robotar, sociala medier samt IT i skola och undervisning.

Vi ger utbildningar på kandidat-, magister- och masternivå som är förankrade i forskning och samhällsutveckling.

Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Kognition och kommunikation på institutionen

På institutionen bedrivs en bred forskning med intresse för mänsklig interaktion och kommunikation med relation till samhällets digitalisering och sociala och kognitiva förutsättningar, på individ, grupp och organisationsnivå. 

På avdelningen för kognition och kommunikation så sker forskningen inom kommunikationsområdet främst inom organisationskommunikation, interkulturell kommunikation och digital kommunikation. Kognitionsforskningen knyter an till AI med maskininlärning och modellering av mänsklig kognition, emotionsteori och interaktion samt möjliga tillämpningar för beslutsstöd och autonoma system. 

All undervisning vid avdelningens program, Master in Communication och kandidatprogrammet i Kognitionsvetenskap speglar verksamhetens starka forskningsmiljö.

I både forskning och utbildning har avdelningen en lång tradition av nära samarbete med industri och offentlig sektor. Avdelningen är värd för ICED Lab samt aktiv i olika samverkansprojekt rörande bland annat Artificiell Intelligens. 
För mer information av avdelningen, se https://ait.gu.se/kognition-kommunikation
För mer information av institutionen, se www.ait.gu.se

Ämne

Kommunikation

Ämnesbeskrivning

Ämnet kommunikation är inriktat på att förstå olika former av kommunikation i olika sammanhang. Kommunikation är ett tvärvetenskapligt område i skärningspunkten mellan samhällsvetenskap, humaniora och teknologi. Organisationskommunikation, interkulturell kommunikation, liksom konsekvenser i fråga om utmaningar och möjligheter som följer av en allt snabbare spridning av informations- och kommunikationsteknik i olika sammanhang, är viktiga områden i vår forskning och utbildning.

Arbetsuppgifter

I den här anställningen som lektor förväntas  du:

  • Undervisa och ta kursansvar för en kurs i organisationskommunikation och en metodkurs på vårt internationella mastersprogrammet i kommunikation. All undervisning sker på engelska.
  • Betygssätta kursuppgifter.

Vid sidan av ovan specificerade arbetsuppgifter så innefattar anställningen även mindre undervisningsinsatser på andra kurser i kommunikation.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i kommunikation (eller i ett närliggande område) eller har motsvarande vetenskapliga kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Graden av vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet kommer att ges lika och särskild vikt vid urvalet.

Bedömning av vetenskaplig skicklighet omfattar dokumenterad förmåga att självständigt initiera och bedriva forskning, dokumenterad förmåga att samarbeta i verksamhetsutveckling och forskning samt bidra till en forskningsmiljö. Vetenskaplig skicklighet skall visas genom forskningsverksamhet och publicering inom relevanta fält.

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet läggs särskild vikt vid pedagogisk erfarenhet av relevans för anställningen. Den pedagogiska skickligheten ska därför främst avse undervisning inom ämnet kommunikation. Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av framgångsrik undervisning / dokumenterad kompetens att undervisa inom organisationskommunikation samt forskningsmetoder inom kommunikation. Dokumenterad förmåga att handleda på mastersnivå anses också meriterande för tjänsten.

Den sökande ska ha goda kunskaper i tal och skrift på engelska. Forskningsseminarier och diskussion sker normalt på engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid referenstagning i bedömningen.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter, samverka och samarbeta externt och internt samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten. 

Anställning

Tjänsten är ett vikariat på 50 % under perioden 2020-10-01 – 2021-03-21 med placering vid institutionen för tillämpad IT. 
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas avdelningschef Alexander Almér: 031-786 27 77
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Emil Fägerwall Ödman: 031-786 2904

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal, där du måste registrera en profil. Starta genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urval av kandidater baseras på de kvalifikationer som är noterade i ansökan.

Ansökan ska vara skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Meritförteckning/CV och personuppgifter
  • Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
  • Avsiktsförklaring på max en A4-sida
  • Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning över de (max) 5 vetenskapliga arbeten som åberopas, motivering till urvalet, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet.
  • Redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över de (max) 5 pedagogiska arbeten/läromedel som åberopas, samt kortfattad redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras till under bilagor.
  • 2 Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-17

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?