Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande universitetslektor i cariologi

Institutionen för odontologi bedriver forskning och forskarutbildning i odontologisk vetenskap samt ansvarar för grundutbildningen av tandläkar-, tandhygienist- och tandteknikerstuderande och kompletterande utbildning av tandläkare med utländsk examen. Därutöver bedriver institutionen efterutbildningsaktiviteter. Institutionen samverkar med Folktandvården Västra Götaland i klinisk forskning och i den kliniska delen av grundutbildningen av tandläkare.

Cariologi

Ämnesbeskrivning

Cariologi är ett centralt ämne inom odontologin. Det behandlar kariessjukdomen från dess utbredning i befolkningen, etiologi, riskbedömning, förebyggande av nya och progression av befintliga skador samt den operativa kariesbehandlingen. Forskningen i ämnet behandlar såväl själva sjukdomen samt aspekter relaterade till hårdvävnad och åtgärdande av manifesta skador samt de material som används.

Arbetsuppgifter

Forskning och undervisning på grund- och avancerad nivå inom befintliga program vid institutionen för odontologi inom det aktuella ämnesområdet, administration och samverkansuppdrag. Även deltagande i efterutbildning.

Cariologisk forskning med inriktning mot biokemi med specifik fokus på hårdvävnad. Behov finns även att skapa forskarutbildningskurser inom odontologi där aktuell ämnesprofil bedöms vara värdefull.

Doktorsexamen inom för anställningen relevant område.

Bedömningsgrund

I första hand bedöms vetenskaplig skicklighet. Särskild vikt kommer läggas vid forskningsinsatser med fokus på tandens hårdvävnad. Vi förväntar oss kunskap och erfarenhet om motsvarande analysmetoder. Förmåga till samarbete med olika forskargrupper bedöms värdefull. Erfarenhet av odontologisk forskning är meriterande.

Pedagogisk skicklighet värdesätts och innefattar erfarenhet av handledning, planering, genomförande och utvärdering av undervisning. Genomgången högskolepedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning är meriterande.

Vid tillsättning kommer även administrativ skicklighet och förmåga till samarbete att beaktas.

Kraven för att bli befordrad till universitetslektor är enligt Sahlgrenska akademins Fakultetsstyrelse framtagna bedömningsgrunder, och är närmare beskrivna i följande styrdokument: https://sahlgrenska.gu.se/digitalAssets/1643/1643961_bil-2-bed--mningsgrunder-f--r-bef-fr--n-bitr-universitetslektor-till-universitetslektor.pdf

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 år, med omfattning 100%, placering vid Institutionen för Odontologi.

Kontaktuppgifter för anställningen

Peter Lingström, professor/ämnesansvarig, tel 0706-585754, mail lingstrom@odontologi.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/anstallning-personal/lararrekrytering/Ansokan/generell/

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg/bevis/betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2020/894 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-24

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.