Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare

Institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution mellan Göteborgs universitet och Chalmers, belägen på campus Johanneberg och campus Lindholmen i Göteborg. Dess verksamhet omfattar högklassig forskning, utbildning och nyttiggörande inom områden som AI & machine learning, software- & hardware engineering, computer science, security, network & systems. Organisationen består av knappt 300 anställda med en hög internationell sammansättning med individer från över 30 nationaliteter.

Det professionella verksamhetsstödet är en av institutionens 10 avdelningar och leds av den administrativa chefen. Avdelningen har som vision att vara ett verksamhetsdrivet professionellt stöd för alla medarbetare och studenter. Där forskande och undervisande verksamheter ska få bästa möjliga stöd inom administration, ärendehandläggning, juridik, kommunikation, event, ekonomi, IT, teknisk support, lokaler, inköp mm av avdelningens 35 drivna och engagerade medarbetare.

Ytterligare information om institutionen finner du på: http://www.chalmers.se/sv/institutioner/cse/Sidor/default.aspx

Arbetsuppgifter

Vid institutionen finns två studievägledare, var och en med egna ansvarsområden. En av de främsta arbetsuppgifterna är att vägleda och ge stöd till antagna och presumtiva studenter i form av vägledningssamtal, studieplanering och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även att informera om vad studier inom IT-området innebär, de olika ämnenas kursutbud och studiegångar. Kontakt sker via mottagning, telefon samt e-post. Arbetet omfattar både individuella samtal samt genomförande av olika typer av gruppinsatser.

Vi arbetar utefter Policy för studie- och karriärvägledare vid Göteborgs universitet som utgår från att studie- och karriärvägledning är en pedagogisk uppgift och att den utgör en del av utbildningsprocessen. I rollen ingår handläggning samt att vara ett stöd till institutionens utbildningsadministration i antagnings- och studentärenden samt att medverka i kursutvärderingar. Som studievägledare verkar du även i ett nära samarbete med programansvariga vid institutionen i olika studentärenden. Bland annat genom att utifrån ett vägledarperspektiv vara en del av introduktions- och marknadsföringsarbete av institutionens program och kurser. Då institutionen är en internationell miljö sker stora delar av arbetet på engelska, du möter aktivt studenter i PBL orienterad miljö och du har ett nära samarbete med utbildningsansvariga vid institution. I arbetsuppgifterna ingår också att bevaka att studievägledning sköts enligt gällande regelverk.

Då verksamheten är integrerad är du aktiv inom både Göteborgs universitet och Chalmers och vid båda våra campus Johanneberg och Lindholmen. I rollen nätverkar du aktivt både inom avdelningen, institutionen och de båda huvudmännen, med särskilt fokus mot Göteborgs universitet. Vi ser även att du tillsammans med dina kollegor är med och aktivt utvecklar våra rutiner för att säkerställa en hög servicenivå såväl internt som externt.

Visst är det spännande! Vi hoppas att just du är redo att ta steget in i vår fantastiska miljö där vi är med och skapar framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Studie- och yrkesvägledarexamen från universitet/ högskola eller motsvarande examen som arbetsgivare bedömer lämplig.  Starkt meriterande är att du som sökande har dokumenterad erfarenhet av studievägledararbete på universitet, gärna från Göteborgs universitet och Chalmers. Vi ser det också som meriterande om du som sökande har god kännedom om universitetsvärlden samt en god förmåga att förmedla kunskaper på ett pedagogiskt sätt. För rollen värderas god samarbetsförmåga, struktur, integritet, lyhördhet, en god kommunikativ förmåga samt hög ansvarskänsla som viktiga personliga egenskaper. Som person ser vi att du aktivt söker efter information och tar egna initiativ i ditt dagliga arbete. Arbetet ställer krav på självständighet och en hög problemlösningsförmåga. Krav ställs också på mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen. Övriga språkliga meriter ses som meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för data- och informationsteknik, Göteborg vid Göteborgs universitet
Tillträde: Så snart som möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Sanna Erling-Almér, administrativ chef, 031-772 2964, sanna.erling.almer@chalmers.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner
Fackliga företrädare vid Chalmers hittar du här: http://www.chalmers.se/insidan/SV/anstallning/fackforeningar_1

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-28

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?