Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschef, Core Facilities

Core Facilities (CF) vid Sahlgrenska akademin (SA) är en för Göteborgs universitet gemensam forskningsinfrastruktur. Core Facilities leds av en chef (motsv. prefekt) och består idag av två avdelningar: Sambio Core Facilities och Laboratoriet för Experimentell Biomedicin (EBM). Sambio leds av en avdelningschef och består i sin tur av sex enheter som var och en erbjuder tillgång till avancerad forskningsinfrastruktur på såväl lokal som nationell nivå (för mer information se www.cf.gu.se). Med närmare 50 medarbetare och en stor instrumentpark utgör Sambio forskningsstöd för drygt 600 studier årligen. Till detta kommer ett undervisningsuppdrag inom fakultetens forskarutbildning motsvarande 10 kurser/år samt arrangerande av workshops och konferenser.

Enheten Mammalian Protein Expression (MPE) vid Sambio söker nu en meriterad chef med fokus på verksamhetsinriktad utveckling av forskningsstöd och undervisning inom proteinproduktion. MPE består idag av 5 medarbetare med expertis inom framförallt proteinproduktion i mammalieceller, proteinrening och cellodling. Verksamhetens fokus är att bedriva forskningsstöd och undervisning och man utför årligen runt 70-80 studier för forskargrupper inom främst akademin, både lokalt och nationellt, vilket kräver bred kompetens, stor flexibilitet samt förmåga att delegera och att kunna hantera ett högt tempo.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna i rollen som enhetschef innefattar operativt ansvar och arbetsledning av samtlig personal, planering och utförande av infrastrukturens drift och utveckling, tillhandahållande av efterfrågat forskningsstöd, ekonomiansvar inklusive löpande arbete med driftinköps- och budgetfrågor, arbetsmiljöansvar samt kvalitetssäkring av given service och support. Tjänsten innefattar även utbildningsuppdrag inom både forskarutbildning och grundutbildning samt arbete inom nationella/internationella infrastrukturnätverk och utformning av medelsansökningar på nationell nivå.

Tjänsten kan inte kombineras med egen forskning.

Kvalifikationer

Vi söker nu en driven chef och entusiasmerande ledare med dokumenterad erfarenhet att leda och utveckla verksamhet och personal. Tjänsten kräver att du har forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant område. Du skall ha minst 5 års erfarenhet av att driva och utveckla forskningsinfrastruktur inom proteinproduktion där fokus bör vara framställning av rekombinanta proteiner genom mammaliecellodling. Du skall även ha god kunskap om att producera proteiner med komplexa post-translationella modifieringar såsom glykosyleringar. God erfarenhet av undervisning inom proteinexpression och cellodling är meriterande.

Förmåga att kunna prioritera, kunna fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer, medarbetare och fackliga organisationer är nödvändigt.

Du ska ha god analytisk och kommunikativ förmåga, kunna samverka med forskare inom universitetet och med externa användare och samarbetspartners. Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella samarbetspartners, skall du behärska engelska i tal och skrift. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning på heltid (100%), och är placerad vid Core Facilities, MPE, Sahlgrenska akademin. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Elisabet Carlsohn, chef Sambio Core Facilities, elisabet.carlsohn@gu.se, tel. 031-786 6685.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-05

Ansökan skall innehålla en fullständig meritlista inkl. vidimerade kopior av examina och ge förslag på minst två referenser.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.