Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i interaktionsdesign

Vid institutionen för tillämpad informationsteknologi bedrivs kritisk och tvärdisciplinär forskning i en internationell miljö av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Våra forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis Artificiell Intelligens, blockchain, digital förvaltning, digital innovation, e-Hälsa, Internet of Things, mobil kommunikation, robotar, sociala medier samt IT i skola och undervisning.

Vi ger utbildningar på kandidat-, magister- och masternivå med förankring i forskningen och samhällsutvecklingen.

Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Avdelningen för människa-datorinteraktion startade sommaren 2019 och befinner sig i ett expansivt skede med fokus på att bli en viktig aktör inom forskning, utbildning och samverkan vid Göteborgs universitet. Vi har ett nära samarbete med Avdelningen för interaktionsdesign på IT-fakulteten, och ser det som viktigt att stärka forskningen inom dessa områden på Göteborgs universitet.

Avdelningens syfte är att bidra till ett hållbart och härligt sätt att leva med tekniken. I en värld där IT är ständigt närvarande är det viktigt att förstå denna närvaro och hur den påverkar oss. Forskningen fokuserar främst på tillämpningsområden kopplat till hälsa och välbefinnande, där vi genomför olika typer av designforskning och empiriska studier. Vi bedriver detta arbete genom att designa, bygga och studera teknik i användning. För att kunna genomföra forskningen behöver vi ibland ta fram nya verktyg för att kunna komma nära och fånga den vardagliga situationen. Detta är ett sätt att studera befintlig praktik, hur användningen ser ut idag. För att studera förändring, alternativa sätt på vilka tekniken kan vara närvarande i vardagen, behöver vi ibland också designa och bygga dessa alternativ och testa dem. Vad gäller undervisning arbetar vi med kurser i interaktionsdesign, människa-datorinteraktion och programmering. Vi arbetar för närvarande med att ta fram nya kurser och utbildningar för att kunna utöka vårt undervisningsuppdrag och behöver förstärka kompetensen inför detta arbete. Vi rekryterar därför en universitetslektor i interaktionsdesign, med fokus på MDI och programmering. 

För mer information om avdelningen för människa-datorinteraktion, se: www.ait.gu.se/mdi

Ämne

Interaktionsdesign

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar utbildning både på grund- och avancerad nivå, liksom forskning och arbete i externa uppdrag inom området människa-datorinteraktion. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt handledning av studenter och doktorander. En viktig del är också att utveckla utbildning och utforma kurser av relevans för MDI och programmering och relaterade områden. Administrativa uppgifter relaterade till utbildningsverksamheten kommer även att ingå. Den som anställs förväntas självständigt och tillsammans med medarbetare bedriva forskning av hög internationell standard samt rapportera forskningsfynd i tidskrifter och på konferenser. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i den miljö vid institutionen som har MDI som sin kunskapsdomän. I arbetsuppgifterna ingår också att dela ansvar för metoder och utrustning samt att bidra till utveckling av labbverksamhet på institutionen och att utarbeta strukturer för undervisning i programmering.

Den som anställs förväntas vara en aktiv och drivande medarbetare vid institutionen för tillämpad informationsteknologi. Institutionen arbetar för närvarande med att bygga en stark gruppering kring MDI. Den anställde kommer att ha en viktig roll i utvecklingen av institutionens arbete inom detta ämne, vid sidan av Alexandra Weilenmann, professor i interaktionsdesign.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitet egen anställningsordning. Behörig att anställas som lektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Sökande ska ha doktorsexamen inom interaktionsdesign, datavetenskap, IT, MDI eller annat relevant ämne.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika hög grad.

Vetenskaplig skicklighet skall vara dokumenterad genom nationell och internationell vetenskaplig publicering i relevanta kanaler i MDI. Sökande ska också ha erfarenheter av att designa, bygga, och utvärdera digitala verktyg. Detta innebär att sökande måste ha mycket goda programmeringskunskaper, inklusive erfarenheter av att arbeta med ramverk och arkitektur för webprogrammering och programmering av mobila applikationer. Sökande ska dessutom ha dokumenterade färdigheter att bedriva design-orienterad forskning, samt erfarenhet och förmåga att leda projekt som involverar systemutveckling. Givet att institutionen vill öka sin samverkan med industrin så är arbete utanför akademin, inom industri eller offentlig sektor, en merit. Med tanke på avdelningens fokusområden hälsa och välbefinnande är det även meriterande om den sökande har erfarenhet av att arbeta med projekt inom dessa domäner.

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet läggs särskild vikt vid erfarenhet av arbete med undervisning om MDI, interaktionsdesign, programmering eller närliggande områden. Bedömning av pedagogisk skicklighet omfattar planering, genomförande, utvärdering, handledning och examination, samt kursutveckling och liknande. Både pedagogisk erfarenhet och pedagogisk skicklighet skall vara dokumenterad. Högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande är en merit. Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande, förväntas genomgå sådan, alternativt tillägna sig motsvarande kunskaper, inom ett år från anställningstillfället.

Vi söker efter en självständig person som är analytisk, drivande och ansvarstagande. Sökande ska ha mycket goda kunskaper i engelska både skriftligt och muntligt, samt goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt för att kunna arbeta med undervisningen på våra program. Vikt kommer också att fästas vid dokumenterad förmåga och skicklighet att samarbeta med andra inom undervisning och forskning samt samverkan med det omgivande samhället. Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter, samverka med övrig personal samt bidra till en positiv utveckling av den nya avdelningen och undervisningen på institutionen.

Anställning

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid/100% med placering vid Institutionen för tillämpad IT.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträdesdag så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det utöver sakkunnigbedömningen bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Alexandra Weilenmann, alexandra.weilenmann@gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Emil Fägerwall Ödman: 031-786 2904

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: IT-fakultetens kansli, Göteborgs universitet, 412 96 Göteborg i tre exemplar och ska vara inkomna senast 2020-08-15. 

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innehålla följande:

  • Meritförteckning/CV och personuppgifter
  • Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
  • Avsiktsförklaring på max en A4-sida där den sökande anger hur och med vad hen vill arbeta om hen får anställningen
  • Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning över de (max) 10 vetenskapliga arbeten som åberopas, motivering till urvalet, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet
  • Redogörelse för högskolepedagogiska meriter innehållande eventuell pedagogisk utbildning. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande kan bifogas eller refereras till under bilagor.
  • Kortfattad redogörelse för ledarskaps- och administrativa meriter och samverkansmeriter
  • Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-15.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?