Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.

Forskningen vid Arbets-och miljömedicin handlar om sambandet mellan miljö i dess vida bemärkelse och människors hälsa. Forskningsmiljön är flervetenskaplig. Ett brett forskningsprogram handlar om exponering för och hälsoeffekter av exponering för perfluorerade ämnen i dricksvatten. Annan forskning studerar hur ljud, buller och luftföroreningar påverkar människors hälsa i arbetet och hemmiljön samt i ett livsloppsperspektiv. Vidare studeras hälsoeffekter av lågdosexponering för metaller.

Arbetsuppgifter

Du arbetar självständigt med insamling av forskningsdata, avancerade biostatistiska analyser inom pågående forskningsprojekt samt vetenskaplig publikation. Du deltar också i undervisning i epidemiologi och biostatistik vid Sahlgrenska akademin.

Kvalifikationer

Du har en doktorsexamen inom området Arbets- och miljömedicin eller närliggande område, med dokumenterade kunskaper och erfarenhet av epidemiologisk studiemetodik och biostatistik. Du kan arbeta självständigt med data management och analyser för såväl registerstudier och stora datamaterial som kvantitativa och kvalitativa data från observationsstudier. Vi välkomnar särskilt sökande med bakgrund i medicin, biomedicin och hälsovetenskaper. Dokumenterad erfarenhet av undervisning krävs.

Du har god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift, och behärskar även svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Efter överenskommelse

Kristina Jakobsson, Professor, 0766-486023, kristina.jakobsson@amm.gu.se

Anna-Carin Olin, Biträdande avdelningschef, anna-carin.olin@amm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-16

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.