Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.

Vi söker en forskare till Göteborgs universitet, ett inspirerande universitet på Sveriges västkust. Du kommer att vara placerad på Arbets- och miljömedicin inom forskargruppen: Ljudmiljö och hälsa www.amm.se/ljudmiljo. Arbets- och miljömedicin ingår i avdelningen för Samhällsmedicin och folkhälsa som bedriver forskning kring hur arbets- och miljöfaktorer påverkar människors hälsa genom epidemiologiska studier och experimentell forskning.

Forskningen inom ljudmiljö och hälsa är tvärvetenskaplig och gruppen omfattar forskare inom miljömedicin, akustik, audiologi, epidemiologi och statistik, psykologi och folkhälsa. Ett brett spektrum av hälsoutfall studeras som sömn, kronisk sjukdom, hörselpåverkan och störning. Vi har ett unikt ljudmiljölaboratorium, uppbyggt som en lägenhet med hög ekologisk validitet och hög teknisk kvalitet. Det aktuella projektet genomförs i samarbete med Sveriges Forskningsinstitut (RISE) som bidrar med rumsakustisk kompetens.

Projektet undersöker hur barns uppfattning och respons på ljud och ljudmiljön i förskolor relaterar till existerande mått på rumsakustik och hur nya innovativa mått kan utvecklas.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar kompletterande mätningar, analyser och redovisning i vetenskapliga artiklar av hur rumsakustik kan vara stödjande för barns lyssnade, kommunikation och språkinlärning. Målsättningen är att ge vägledning för stödjande akustikkriterier i förskolor med utgångspunkt i barns specifika hörsel och respons. Särskild tonvikt läggs därför på utveckling av metoder för att bedöma barns ljudexponering i förhållande till självrapporterad respons och hörselpåverkan. Arbetet innebär även att ge akustiskt stöd för ett parallellt projekt innefattande binaurala ljudmätningar och andra ljudmätningar i förskola. Vi förväntar oss att arbetet bedrivs självständigt och gemensamt med forskargruppen.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde.

Kandidaten ska uppvisa dokumenterad god kunskap inom ett eller flera områden av rumsakustik, byggnadsakustik, miljöakustik, psykoakustik eller audiologi. Kunskap och erfarenhet av signalbehandling, binaurala och rumsakustiska mätningar i förskole/skolmiljö är meriterande. Intresse i barnpedagogik eller psykologi kan bli meriterande. Goda skriftliga och muntliga färdigheter i engelska är ett krav, och goda kunskaper i svenska är en fördel. Kandidaten måste vara mycket motiverad och intresserad av sambandet mellan ljudexponering och hälsoutfall. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, inklusive förmågan att arbeta individuellt och inom ett team, uppmärksamhet på detaljer, precision och initiativförmåga.

Utdrag ur belastningsregistret med avseende på arbete med barn kommer att krävas för positionen.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 1 år Omfattning: 20 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: 2020-10-01 eller efter överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Kerstin Persson Waye, Professor/forskargruppsledare, 031-7863604, kerstin.persson.waye@amm.gu.se

Anna-Carin Olin, Biträdande avdelningschef, anna-carin.olin@amm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-16

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.