Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare inriktning mot bebyggelseantikvarisk verksamhet

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk.

Arbetsuppgifter

Du ska undervisa och handleda på kursen ”Antikvariskt projektarbete” som syftar till att ge kunskaper och färdigheter i utarbetande av planeringsunderlag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet. Studenterna utför gruppvisa fallstudier/projekt som är knutna till aktuella exploateringsärenden där kulturmiljösektorn är inblandad.

Du ska också undervisa och handleda på kursen ”Kyrkobyggnaders vård och underhåll”. Kursen handlar om svenska kyrkobyggnaders historia och hantering. En viktig fråga är hur byggnaderna kan förvaltas på ett hållbart sätt med ett kulturvårdande perspektiv.

Anställningen ställer stora krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Kvalifikationer

Du är bebyggelseantikvarie, eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande, med god erfarenhet av att ha tagit fram kulturmiljöunderlag för fysisk planering, d.v.s. kunskaps-, planerings- och beslutsunderlag, god lokal kännedom om planering i Göteborgs stad och omgivande kommuner. Gedigen erfarenhet av antikvariskt arbete i och med kyrkobyggnader är också ett krav. Körkort och tillgång till bil är önskvärt. Du som söker har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning mellan 200901-210121
Omfattning: 23 %
Placering: Institutionen för kulturvård, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast 2020-09-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Anneli Palmsköld, Prefekt
+46 (0)708-62 88 05
anneli.palmskold@conservation.gu.se 

Ingrid Martins Holmberg, Programansvarig
+ 46 (0)31-786 47 16
ingrid.holmberg@conservation.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-09

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?