Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare inriktning mot bebyggelseantikvarisk verksamhet

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk.

Arbetsuppgifter

Du ska undervisa och handleda på kursen ”Antikvariskt projektarbete” som syftar till att ge kunskaper och färdigheter i utarbetande av planeringsunderlag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet. Studenterna utför gruppvisa fallstudier/projekt som är knutna till aktuella exploateringsärenden där kulturmiljösektorn är inblandad.

Du ska också undervisa och handleda på kursen ”Kyrkobyggnaders vård och underhåll”. Kursen handlar om svenska kyrkobyggnaders historia och hantering. En viktig fråga är hur byggnaderna kan förvaltas på ett hållbart sätt med ett kulturvårdande perspektiv.

Anställningen ställer stora krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Kvalifikationer

Du är bebyggelseantikvarie, eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande, med god erfarenhet av att ha tagit fram kulturmiljöunderlag för fysisk planering, d.v.s. kunskaps-, planerings- och beslutsunderlag, god lokal kännedom om planering i Göteborgs stad och omgivande kommuner. Gedigen erfarenhet av antikvariskt arbete i och med kyrkobyggnader är också ett krav. Körkort och tillgång till bil är önskvärt. Du som söker har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsform: Visstidsanställning mellan 200901-210121
Omfattning: 23 %
Placering: Institutionen för kulturvård, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast 2020-09-01

Anneli Palmsköld, Prefekt
+46 (0)708-62 88 05
anneli.palmskold@conservation.gu.se

Ingrid Martins Holmberg, Programansvarig
+ 46 (0)31-786 47 16
ingrid.holmberg@conservation.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-09

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.