Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR En till två universitetsadjunkter i kognitionsvetenskap med inriktning mot programmering och AI

Vid institutionen för tillämpad informationsteknologi bedrivs kritisk och tvärdisciplinär forskning i en internationell miljö av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Våra forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis Artificiell Intelligens, blockchain, digital förvaltning, digital innovation, e-Hälsa, Internet of Things, mobil kommunikation, robotar, sociala medier samt IT i skola och undervisning.

Vi ger utbildningar på kandidat-, magister- och mastersnivå som är förankrade i forskning och samhällsutveckling.

Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Kognition och kommunikation på institutionen

På institutionen bedrivs en bred forskning med intresse för mänsklig interaktion och kommunikation med relation till samhällets digitalisering och sociala och kognitiva förutsättningar, på individ, grupp och organisationsnivå. 

På avdelningen för kognition och kommunikation så sker forskningen inom kommunikationsområdet främst inom organisationskommunikation, interkulturell kommunikation och digital kommunikation.

Kognitionsforskningen knyter an till AI med maskininlärning och modellering av mänsklig kognition, emotionsteori och interaktion samt möjliga tillämpningar för beslutsstöd och autonoma system. 

All undervisning vid avdelningens program, kandidatprogrammet i Kognitionsvetenskap och Master in Communication speglar verksamhetens starka forskningsmiljö.

I både forskning och utbildning har avdelningen en lång tradition av nära samarbete med industri och offentlig sektor. Avdelningen är värd för ICED Lab samt aktiv i olika samverkansprojekt rörande bland annat Artificiell Intelligens.

För mer information av avdelningen, se https://ait.gu.se/kognition-kommunikation

Ämne

kognitionsvetenskap, informatik

Ämnesbeskrivning

Programmering inom kognitionsvetenskap och informatik

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt kommer huvuddelen av ditt arbete att bestå av undervisningsrelaterade uppgifter, dvs undervisning, administration, examination, kursuppföljning och kursutveckling. I rollen ingår att förbereda, genomföra, rätta och ge feedback på övnings- och inlämningsuppgifter.

För den här tjänsten söker vi framför allt någon som kan undervisa i programmering för våra studenter på kandidatprogrammen i kognitionsvetenskap och systemvetenskap. Till det kan komma insatser på kurser inom AI och maskininlärning.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Vid utvärderingen av de sökande kommer ämnesmässig kompetens inom för den utlysta tjänsten relevanta områden, dvs programmering, liksom undervisningserfarenhet på universitetsnivå och pedagogisk kompetens att vägas in. Sökanden bör vara väl förtrogen med programmeringsspråk som Python och Dart. Förtrogenhet med maskininlärning och AI, med ramverk såsom t.ex. Tensorflow och PyTorch är meriterande. Förtrogenhet med utveckling för mobila enheter och av ramverk så som Flutter är också meriterande.

Vi söker efter personer med god samarbetsförmåga, hög ansvarskänsla, god planeringsförmåga samt god pedagogisk förmåga.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha
de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

1-2 tidsbegränsade anställningar (allmän visstid) under 12 månader med placering vid institutionen för Tillämpad IT.
Omfattning 100%. Möjlighet av anpassning till kortare period och/eller lägre omfattning kan diskuteras vid intervju.
Tillträdesdag 2020-09-15 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

För ytterligare information om befattningen, kontakta avdelningschef, Alexander Almér: alexander.almer@gu.se, +46 (0)31 786 27 77.
Frågor om rekryteringsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Emil Fägerwall Ödman: 031-786 2904

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal, där du måste registrera en profil. Starta genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urval av kandidater baseras på de kvalifikationer som är noterade i ansökan.

Ansökan ska vara skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Meritförteckning/CV och personuppgifter
  • Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
  • Avsiktsförklaring på max en A4-sida där den sökande anger hur du vill arbeta om du blir erbjuden tjänsten
  • Redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över de (max) 10 pedagogiska arbeten/läromedel som åberopas, samt kortfattad redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras till under bilagor.
  • Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-17

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?