Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektassistent

Om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS, bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen är frågor som rör relationen utbildning och samhälle, inkluderande utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, språk och bedömning samt betygsfrågor. Institutionen har ca 220 medarbetare varav ca 30 tillhör den administrativa delen.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: https://ips.gu.se/

Om projektet NAFS

Inom projektet NAFS - Nationella prov i främmande språk - utvecklas vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, på uppdrag av och i samarbete med Skolverket, nationella prov och bedömningsstödjande material i engelska, franska, spanska och tyska som används i den svenska skolan. Materialen tas fram i nära samarbete med stora grupper av lärare, elever och forskare och bygger på ett antal grundläggande, forskningsbaserade principer. Utöver arbetet med prov och bedömningsmaterial, är projektets medarbetare engagerade i lärarutbildning, lokal skolutveckling, nationella projekt samt i omfattande internationella nätverk. Se vidare http://www.nafs.gu.se

Arbetsuppgifter

Arbetet består till stor del av kodning, inmatning och bearbetning av data i olika typer av dataprogram. Visst layoutarbete förekommer, liksom post- och pakethantering, numrering, registrering och sortering av insamlat material samt andra löpande kontorsgöromål.

Arbetsuppgifterna innebär också löpande ekonomiadministration såsom beställningar och inköp av kontorsmaterial, bokning av möten och catering, bokning av resor samt hantering av leverantörsfakturor.

• Lägst gymnasieutbildning samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet
  • Generellt mycket goda IT- kunskaper då arbete i många olika system krävs
  • Bred språklig kompetens i svenska och engelska
  • Goda kunskaper i franska, spanska eller tyska är mycket meriterande
  • Viss förtrogenhet med kvantitativa och kvalitativa analysmetoder är meriterande
  • Erfarenhet av arbete i program som Excel och SPSS samt databashantering är meriterande
  • Erfarenhet av arbete i Agresso web och/eller Proceedo är meriterande

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på noggrannhet, god planeringsförmåga, förmåga att arbeta självständigt samt vilja att lära sig t.ex. nya datasystem och förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Stor vikt fästs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, organisationsförmåga och flexibilitet, eftersom arbetet genomförs i samarbete med många olika grupper och i samverkan med företrädare för grund- och gymnasieskolor.

I rollen kommer personen att arbeta med sekretessbelagt information och därmed kräver rollen mycket hög integritet.

I urvalsförfarandet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och tidigare erfarenheter av likvärdigt arbete.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet
Tillträde: 2020-11-02 eller enligt överenskommelse
Diarienummer: PAR 2020/846

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Anna-Karin Lindqvist, projektledare, annakarin.lindqvist@ped.gu.se

André Jawahiri, administrativ chef, andre.jawahiri@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-19

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.