Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution mellan Göteborgs universitet och Chalmers, belägen på campus Johanneberg och campus Lindholmen i Göteborg. Dess verksamhet omfattar högklassig forskning, utbildning och nyttiggörande inom områden som AI & machine learning, software- & hardware engineering, computer science, security, network & systems. Organisationen består av knappt 300 anställda med en hög internationell sammansättning med individer från över 30 nationaliteter.

Det professionella verksamhetsstödet är en av institutionens 10 avdelningar och leds av den administrativa chefen. Avdelningen har som vision att vara ett verksamhetsdrivet professionellt stöd för alla medarbetare och studenter. Där forskande och undervisande verksamheter ska få bästa möjliga stöd inom administration, ärendehandläggning, juridik, kommunikation, event, ekonomi, IT, teknisk support, lokaler, inköp mm av avdelningens 35 drivna och engagerade medarbetare.

Ytterligare information om institutionen finner du på: http://www.chalmers.se/sv/institutioner/cse/Sidor/default.aspx

Arbetsuppgifter

Vid institutionen finns en ekonomifunktion om åtta personer med uppdrag att stödja verksamheten i strategiska och operativa frågor rörande ekonomi, och till denna grupp söker vi nu en driven och prestigelös ekonom. Du är en av flera i teamet av ekonomer som arbetar med uppföljning, redovisning, planering, utredningar, sammanställningar, analyser, kalkyler, nyckeltal, bokslut och budget. Här ingår även löpande uppföljning av projekt, att ta fram ekonomiska beslutsunderlag, kostnadskalkyler samt ge stöd i ekonomi- och planeringsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår också att bevaka att ekonomiadministrationen sköts enligt gällande regelverk.

Då verksamheten är integrerad är du aktiv inom både Göteborgs universitet och Chalmers och vid båda våra campus Johanneberg och Lindholmen. I rollen nätverkar du aktivt både inom avdelningen, institutionen och de båda huvudmännen. Vi ser även att du tillsammans med dina kollegor är med och aktivt utvecklar våra rutiner för att säkerställa en hög servicenivå såväl internt som externt.

Visst är det spännande! Vi hoppas att just du är redo att ta steget in i vår fantastiska miljö där vi är med och skapar framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ekonomiutbildning på universitets-/högskolenivå. Starkt meriterande är omfattande erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och då gärna inom universitet eller högskola.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt, något som ställer höga krav på god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Anställningen ställer även höga krav på god datorvana med krav på goda kunskaper i hantering av olika ekonomisystem. Exempel på system vi använder är Agresso, Hypergene, Raindance, Proceedo, Excel och Word.

Vi ser det också som meriterande om du som sökande har kännedom om universitetsvärlden samt en god förmåga att förmedla kunskaper på ett pedagogiskt sätt. För rollen värderas struktur, integritet, lyhördhet, en god kommunikativ förmåga samt hög ansvarskänsla som viktiga personliga egenskaper. Som person ser vi att du aktivt söker efter information och tar egna initiativ i ditt dagliga arbete. I en tid av spännande förändringar är det viktigt att du som person är bekväm med arbetstoppar och ser dig själv som stresstålig.

Arbetet ställer även krav på självständighet och en hög problemlösningsförmåga.

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för data- och informationsteknik
Tillträde: Så snart som möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Sanna Erling-Almér, administrativ chef, 031-772 2964, sanna.erling.almer@chalmers.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:
Fackliga företrädare vid Chalmers hittar du här:

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-15

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.