Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare, tidsbegränsad anställning på 50%

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa är nationellt och internationellt ledande inom personcentrerad vård vilket genomsyrar såväl utbildning, forskning som innovation. Institutionen är sektionsvis organiserad i form av akademiska miljöer vilket utgörs av tvärvetenskapliga profilområden: Vård vid långvariga tillstånd; Livssammanhang och hälsofrämjande vård; Diagnostik och vård vid akuta och kritiska tillstånd samt Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner.  Institutionens administrativa personal är organiserad i en administrativ enhet. Vid institutionen bedrivs professionsutbildningar till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, barnmorska och specialistsjuksköterska. En centrumbildning finns vid institutionen, Centrum för personcentrerad vård (GPCC). För mer information om institutionen för vårdvetenskap och hälsa besök www.caresci.gu.se

Forskare - Vårdvetenskap med inriktning personcentrerad vård

Under många år har både sjukfrånvaron och personalomsättningen varit hög bland svensk personal inom hälso- och sjukvården. Arbetsrelaterad ohälsa, som till exempel hög stressnivå, ökar sjukfrånvaron och kan också leda till en önskan om att söka annat arbete.

Personcentrerad vård har visat sig ha positiva effekter för patienters hälsa. Studier om möjliga fördelar med personcentrerad vård för personal har visat några intressanta resultat, men dessa studier har främst gjorts i äldreomsorg. Detta projekt har fokus på arbetsrelaterad hälsa hos alla personalgrupper i slutenvården.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att samla in data (enkäter, register), analysera data samt att rapportera i vetenskapliga tidskrifter.

Kvalifikationer/Bedömningsgrunder

Vi söker dig som har en doktorsexamen i relevant ämne för anställningen. 

Erfarenhet av forskning inom områdena personcentrerad vård samt arbetsrelaterad hälsa är meriterande.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav baserat på arbetsuppgifternas art liksom mycket goda kunskaper i engelska både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga (både internt och externt), flexibilitet likväl att självständigt fullfölja egna arbetsuppgifter kommer att beaktas vid bedömning av lämpligheten för anställningen.

Vetenskaplig skicklighet tillmäts störst betydelse. Detta dokumenteras i första hand genom doktorsavhandlingen och övriga åberopade publikationer.

Vi kommer att  i denna rekrytering göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och då bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2020-08-01 till och med 2021-06-30 med tjänsteomfattning 50%. Anställningen är placering tills vidare vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Inger Ekman, Senior Professor, inger.ekman@fhs.gu.se / 031-786 6014

Gunnel Hensing, Professor, gunnel.hensing@socmed.gu.se / 031-786 6862

Sepideh Olausson, Sektionschef vård vid långvariga tillstånd, sepideh.olausson@gu.se / 031-786 6080

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-17

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?