Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i estetiska lärprocesser med inriktning mot kulturskolans pedagogik

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. 

Ämnesbeskrivning

Anställningen är placerad inom institutionens pedagogikenhet. Enheten samlar lärare som samverkar inom utbildningar riktade mot skola, förskola och kulturskola med kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften utgörs av kursledarskap och undervisningen inom ramen för ”kulturskoleklivet”, ett kurspaket riktat mot lärare i kulturskolan.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:

- dokumenterad erfarenhet av undervisning i kulturskola
- dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder i prioriteringsordning

-       utbildning på avancerad- eller forskarnivå med relevans för kulturskolans verksamhet,

-       erfarenhet av högskoleundervisning med relevans för kulturskolan,

-       samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga,

-       dokumenterad undervisningsskicklighet,

-       dokumenterad administrativ erfarenhet.

Institutionen kommer främst att beakta den eller de sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna.

Observera att sista ansökningsdag för denna tjänst är 13 juli 2020.
På grund av semestrar kommer vi inte ha möjlighet att gå igenom din ansökan förrän i början av vecka 32. 

Anställning

Tidsbegränsad anställning, allmän visstid, för perioden 2020-07-01 - 2021-01-31

Omfattning: 14% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik 

Kontaktuppgifter för anställningen

Olle Zandén, enhetschef. Tfn: 031-786 4188. olle.zanden@hsm.gu.se

Helena Wattström, programansvarig för kulturskoleklivet. Tfn: 031-786 4011. helena.wattstrom@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör. Tfn: 031-786 4010. magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.hsm.gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-13

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?