Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Redaktör

Nordicom är ett centrum för nordisk medie- och kommunikationsforskning vid Göteborgs universitet. Syftet med arbetet är att utveckla och sprida den forskningsbaserade kunskapen om mediernas roll i de nordiska länderna samt att främja kontakterna mellan nordiska medieforskare. Nordicom har sedan 1970-talet varit en del av det nordiska samarbetet på kulturområdet och fungerar idag som en strategisk partner till Nordiska ministerrådet. Verksamheten är förlagd till Campus Linné vid Linnéplatsen i Göteborg. Arbetsspråken är svenska och engelska.

Till Nordicoms verksamhetsgrenar hör utgivningen av vetenskaplig litteratur riktad till det internationella forskarsamhället inom medie- och kommunikationsvetenskap. Utgivningen, som sker på engelska, omfattar såväl externt författade monografier och antologier som de vetenskapliga tidskrifterna Nordicom Review och Nordic Journal of Media Studies. Förlagsverksamheten vilar på en icke-kommersiell grund och samtliga böcker och tidskrifter publiceras med fri tillgång i digital form (Open Access).

Nordicom söker nu en teknisk redaktör med ansvar för den språkliga och tekniska slutbearbetningen av våra vetenskapliga manuskript (proofreading och copyediting) och som kan bidra till att förbättra vår engelskspråkiga textproduktion övrigt (copywriting). Den nya tjänsten är ett led i den pågående satsning som syftar till att stärka Nordicoms ställning som en vetenskaplig förläggare med nordiskt fokus inom forskningsområdet medier och kommunikation.

Arbetsuppgifter

Rollen som teknisk redaktör innebär ett ansvar för den språkliga och tekniska bearbetningen av vetenskapliga manuskript som godkänts för publicering. I rollen ingår också ansvar för den slutliga bearbetningen av manuskripten i samband med publicering. Arbetsuppgifterna inkluderar engelsk språkgranskning och språkvård, textredigering, formaliahantering och formatering, samt ansvar för slutkorrektur av satta manuskript och inmatning av metadata. Arbetet som teknisk redaktör utförs i nära samverkan med såväl författare/externa redaktörer som Nordicoms redaktionella team (redaktörer, redigare och kommunikatörer).

Nordicom är en liten organisation med en bred verksamhet. Mycket av den externa kommunikationen sker på engelska. Uppdraget kan därför vid behov komma att inkludera arbete också med andra typer av engelskspråkiga texter och publikationer inom ramen för Nordicoms övriga verksamhetsgrenar.  

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en utbildning av relevans för tjänsten samt några års praktisk erfarenhet av de arbetsuppgifter som tjänsten inbegriper, allra helst inom vetenskaplig förlagsverksamhet. Du antas vidare ha mycket goda kunskaper i Officepaketet (Word och Excel) och goda kunskaper i Adobepaketet (Acrobat Pro och InDesign). Nordicoms vetenskapliga litteratur ges ut på engelska, varför en avancerad förtrogenhet med det engelska språket, också i en akademisk kontext, är en grundförutsättning. Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat professionellt med engelsk textproduktion (copywriting) är starkt meriterande. Initiativförmåga, kommunikativa kompetenser och noggrannhet värderas också högt. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.  

Ansökan skall innehålla:

  1. Ett personligt brev, inklusive personliga referenser. Av det personliga brevet ska det tydligt framgå hur den sökandes kompetenser och erfarenheter svarar mot ovan angivna kvalifikationer.
  2. Ett cv omfattande den sökandes merit- och kompetensförteckning.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med placering tillsvidare vid Nordicom. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Jonas Ohlsson, föreståndare, 070-2737209, jonas.ohlsson@nordicom.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-23.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?