Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Producent

HSM - Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare, performanceartister och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Vi söker nu en producent. Som producent ingår du i den administrativa enheten. Du arbetar i nära samarbete med produktionssamordnare, teknisk personal, studenter, programansvariga och kommunikatörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Vara producent för produktioner inom scenkonstområdet
  • Koordinera examenskonserter tillsammans med teknisk samordnare
  • Ansvara för planering av andra aktiviteter så som gästspel, festivaler, konferenser och högskolans större interna arrangemang
  • På uppdrag av Akademiska Högtider producera event
  • I samarbete med kommunikatörer göra målgruppsarbete/publikarbete
  • Upprätta avtal
  • Ansöka om uppföranderättigheter och redovisa till STIM
  • Arbeta med marknadsföring

Kvalifikationer

• Utbildning till scenkonstproducent och några års erfarenhet av arbete med scenkonstproduktioner
  • Erfarenhet av projektledning, produktionsplanering, budgetering och kontraktsskrivning inom scenkonstproduktioner
  • Erfarenhet av att ta ett projekt från idé till verkställande
  • Erfarenhet av publik/målgruppsarbete och marknadsföring

Erfarenhet av musikproduktioner är meriterande liksom erfarenhet av arbete i en pedagogisk verksamhet.

Personliga egenskaper som krävs är flexibilitet, lyhördhet och förmåga att strukturera och prioritera bland önskemål och arbetsuppgifter. Eftersom det är många parter involverade i varje projekt behöver du ha lätt för att skapa kontakter och kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska. Du är lugn och pedagogisk i stressiga situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Observera att sista ansökningsdag för denna tjänst är 13 juli 2020.
På grund av semestrar kommer vi inte ha möjlighet att gå igenom din ansökan förrän i början av vecka 32.

Tidsbegränsad anställning, allmän visstid, för perioden 2020-10-01 - 2022-07-31

Omfattning: 60% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Yvonne Söderling, administrativ chef, tfn 031-786 4027. yvonne.soderling@hsm.gu.se

Nicholaus Sparding, producent/produktionssamordnare, tfn 031-786 4101. nicholaus.sparding@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör, tfn 031-786 4010. magdalena.eldh@hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-13

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.