Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare i kulturvård med inriktning mot målerikonservering

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk. I Mariestad utbildas bygghantverkare, trädgårdsmästare och landskapsvårdare. För mer information se www.conservation.gu.se.

Arbetsuppgifter

Institutionen för kulturvård försöker anställa en gästföreläsare i konservering för att genomföra en kurs om bevarande av målade ytor och färgegenskaper och bidra till andra kurser med föreläsningar och laborationer.

Mer specifikt söker vi en konservator med viss erfarenhet av att undervisa för att ge kursen KKV214 (Färgteori och färgkemi), bidra med föreläsningar och laborationer i introduktionskursen och leverera föreläsningar i andra kurser som överenskommits.
Färgbanan kommer att omfatta: färgegenskaper, pigmentegenskaper, tillverkningstekniker, försämring och principer för bevarande av målade ytor.

Som en del av introduktionskursen kommer gästföreläsaren att genomföra föreläsningar om allmänna principer för bevarande och praxis, laborationer om målning, dokumentation och undersökning av föremål.

Som en del av andra kurser kommer föreläsningar att inkludera försämring av sten och poröst material.

Behörighet

Den sökande ska ha en examen i konservering eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Det är önskvärt att du har några års praktisk konservatoriskt arbete och att du har några års undervisningserfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska eller engelska, både i tal och skrift. Du tycker om att arbeta i en grupp, lyssnar och kommunicerar bra. Du har också förmågan att organisera ditt arbete på ett prioriterat och strukturerat sätt och leverera inom tidsfrister. Det är viktigt att kandidaten till denna position kan vara staionerad i Göteborg på grund av hur kursen är uppbyggd.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: 60 %
Placering: Institutionen för kulturvård, Göteborg 
Tillträde: 2020-08-15-2020-10-15

Kontaktuppgifter för anställningen

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till

Anneli Palmsköld, prefekt
+46 (0)31-786 4714
anneli.palmskold@conservation.gu.se 

Stavroula Golfomitsou, kurskoordinator
+46 (0)31-786 4335
stavroula.golfomitsou@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Till ansökan skall följande bifogas:

  • Personligt brev
  • CV
  • Dokumentation av hantverk, såsom arbetsgivarbetyg, lista över avslutade uppdrag, foto/filmdokumentation eller liknande.
  • Översikt över erfarenhet av undervisning.
  • Intyg och andra dokument som du vill bifoga.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?