Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i translationell bröstcancerforskning

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning. Vi söker nu en postdoktor för anställning vid Sahlgrenska Cancer Center.

Translationell bröstcancerforskning

Ämnesbeskrivning

Det långsiktiga målet med projektet är att identifiera, utveckla och optimera cancerterapier och diagnostiska metoder med särskild inriktning på cancerstamcellers utbredning i relevanta mikromiljöer. Projektet involverar scaffolds från olika cancerformer med visst fokus på coloncancer.

Metoder som kommer att användas inom projektet i kombination med primära cancerceller och funktionella cancerstamcellsanalyser är PCR/RNA-sekvensering, hantering och odling av cancerscaffolds och 3D-printade varianter. Den aktuella forskningsgruppen arbetar på Sahlgrenska Cancer Center där det bedrivs både grundläggande och klinisk forskning med tyngdpunkt på translationell cancerforskning.

Arbetsuppgifter

Att självständigt och tillsammans med medarbetare bedriva forskning av hög internationell standard samt rapportera forskningsfynd i artiklar och på konferenser. Vidare kommer handledning av studenter och delansvar för laboratoriemetoder och utrustning att ingå i arbetsuppgifterna.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

PhD och erfarenhet inom för projektet relevant område. God sammarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, två år, med placering tills vidare på institutionen för biomedicin. Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor/överläkare Göran Landberg, 031-786 6736, goran.landberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.