Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare i kulturvård, med inriktning mot målerikonservering

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk. I Mariestad utbildas bygghantverkare, trädgårdsmästare och landskapsvårdare.För mer information se www.conservation.gu.se.

Ämne

Institutionen söker en konservator med inriktning mot målerikonservering med minst två års praktisk erfarenhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar hjälp i undervisningen, laboratorieövervakning och bevarandebehandlingar i specialiseringskurser för bevarande av målningar, som är en del av mastersprogrammet i konservering. Du kommer att genomföra demonstrationer och övervaka praktiskt arbete i konservering av duk- och panelmålningar, och bidra till att organisera laboratorieverksamheter. En del av arbetet kommer att innebära att arbeta med gästföreläsare för att hjälpa dem i förberedelserna för laborationer. Du måste ha kunskaper i komplexa problemlösningar, metoder för att reparera tygdukar och konsolidering av paneler, behandling och rengöring av målningar, och arbeta med matt färg, bland annat. Du arbetar i nära samarbete med kursens samordnare och andra kollegor. Kurserna i målningar syftar till att ge studenterna kunskap och färdigheter för bevarande av dukmålningar och följer tidigare kurser om vetenskaplig analys och en första kurs i målningskonservering. Kurserna är mycket praktiskt baserade och kommer att omfatta laborationer.

Behörighet

Den sökande ska ha en magisterexamen i konservering av målningar eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Det är önskvärt att du har minst två års praktiskt konservatoriskt arbete på ett museum eller konserveringslaboratorium. Du har goda kunskaper i svenska eller engelska, både i tal och skrift. Du tycker om att arbeta i en grupp, lyssna och kommunicerar bra. Du har också förmågan att organisera ditt arbete på ett prioriterat och strukturerat sätt och leverera inom tidsfrister.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för kulturvård, Göteborg 
Tillträde: 2020-09-01-2021-02-28

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av

Anneli Palmsköld, prefekt
+46 (0)31-786 4714
anneli.palmskold@conservation.gu.se 

Austin Nevib, programkoordinator för mastersporgrammet i konsvering
+46 (0)766 18 37 06
austin.nevin@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Till ansökan skall följande bifogas:

  • Personligt brev
  • CV
  • Dokumentation av hantverk, såsom arbetsgivarbetyg, lista över avslutade uppdrag, foto/filmdokumentation eller liknande.
  • Översikt över erfarenhet av undervisning.
  • Intyg och andra dokument som du vill bifoga.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-04 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?