Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare i kulturvård, delkurs i naturvetenskaplig orientering

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk. I Mariestad utbildas bygghantverkare, trädgårdsmästare och landskapsvårdare. För mer information se www.conservation.gu.se. Samverkan mellan institutionens olika grenar samt mellan grundutbildning och forskning, liksom samverkan med det omgivande nationella och internationella samhället, utgör viktiga komponenter i verksamheten.

Ämne

Naturvetenskaplig orientering i delkurs under första året på programmet trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

Ämnesbeskrivning

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är en treårig kandidatutbildning där studenten har valt en inriktning mot trädgård eller mot landskapsvård. Inriktning trädgård ger kunskaper och färdigheter i trädgårdshantverk med fokus mot odling, gestaltning, utveckling och skötsel av trädgårdar. Landskapsvårdsinriktningen ger kunskaper och färdigheter i utveckling och skötsel av landskapsmiljöer med inriktning mot biologiskt kulturarv i bebyggelsenära miljöer samt kultur- och naturlandskap.

Arbetsuppgifter

Du ska undervisa och bedöma studenter på delkursen Naturvetenskaplig orientering 5 hp, som ges under första terminen på kandidatprogrammet Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk i Mariestad. Arbetet innebär att i kommunikation med kurs- och programansvarig, efter uppgjort schema, ansvara för att genomföra delkursens undervisningsmoment, såsom föreläsningar och laborationer samt bedöma studenternas läranderesultat. Större delen av undervisningen behöver göras som distansundervisning. Vissa laborationer kan ske på plats eller i fält.

Behörighet

För anställningen krävs dokumenterade kunskaper i geologi, botanik och ekologi, motsvarande gymnasielärarkompetens. Bred kunskap viktigare än spets. Förmåga att kunna undervisa på svenska är ett krav. Dokumenterad erfarenhet av undervisning och/eller handledning är meriterande. Du som söker är ansvarstagande och har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: 40 %
Placering: Institutionen för kulturvård, Mariestad
Tillträde: 20201022 – 20201204

Maria Henje, kurs- och programansvarig
+46 (0)31-786 9349
maria.henje@conservation.gu.se

Eva Gustavsson, kursansvarig
+46 (0)31-786 9349
eva.gustavsson@conservation.gu.se

Lars Runnquist, viceprefekt och platschef i Mariestad
+46 (0)31-786 9360
lars.runnquist@conservation.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-05

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.