Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med webbansvar

Sahlgrenska akademin är Göteborgs universitets fakultet för medicin, odontologi och vårdvetenskap. Till fakultetskansliets kommunikationsavdelning söker vi nu en vikarierande kommunikatör med webbansvar. Avdelningen består av avdelningschef och kommunikatörer med ansvar för bland annat press, webb, internkommunikation, ledningsstöd, infrastrukturfrågor, studentrekrytering och grafisk profil.

Vi söker en vikarie för vår webbkommunikatör, som kan ta strategiskt och praktiskt ansvar för fakultetens interna och externa webbarbete. Göteborgs universitets nya externa webbplats lanseras i början av september och fokus under perioden ligger på de delar av webbprojektet som genomförs efter lansering.

Arbetsuppgifter

Genomförandet av Göteborgs universitets gemensamma webbutvecklingsprojekt har högsta prioritet. Det blir ny teknisk plattform, nytt webbpubliceringssystem och ny sökfunktion. Projektet löper på till och med november med successiv lansering av olika delar.

Som vikarierande kommunikatör med webbansvar blir din uppgift att driva webbarbetet framåt i samarbete med övrig verksamhet och i nära dialog med webbansvariga på fakultetens sex institutioner och Göteborgs universitets centrala kommunikationsavdelning.

Du blir webbredaktör för fakultetskansliet, med strategiskt och operativt ansvar för strukturplanering, innehåll (text, bild, film och podd) och samverkan inom fakulteten. Du är med och samordnar arbetet inom fakultetens redaktörsorganisation. Huvudsakliga webbpubliceringsverktyg är Drupal, för nya externa webbplatsen, och InfoGlue för de interna sidorna.

Våra digitala kanaler är huvudkanal både internt och externt. Du:

 • har övergripande fakultetsansvar för digital kommunikation, inklusive visst licensansvar och behörighetsadministration. Planering och uppföljning ingår
 • är redaktör för extern och intern webbplats samt sociala medier. Du har ansvar för tekniska system som Wordpress, verktyg för nyhetsbrev och domännamn, och även viss supportfunktion för övriga kommunikatörer inom fakulteten, vad det gäller de digitala verktygen och systemen. Visst designarbete för exempelvis webbplatser och digitala nyhetsbrev ingår.

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen inom kommunikation eller journalistik eller likvärdig kompetens
 • Goda kunskaper i webbanalys, sökoptimering, tillgänglighet, webb- och målgruppsanalys samt användbarhet
 • God förmåga att uttrycka sig mycket korrekt på svenska och engelska
 • Relevant mjukvarukompetens och erfarenhet av webbpubliceringsverktygen Drupal och InfoGlue. Erfarenhet av Wordpress meriterande
 • Erfarenhet av universitet/högskola. Erfarenhet av offentlig sektor meriterande
 • God kännedom om Göteborgs universitets webbutvecklingsprojekt. Erfarenhet av större webbutvecklingsprojekt önskvärd och erfarenhet av projektarbete meriterande
 • Erfarenhet av varumärkesarbete och support för grafisk profil meriterande
 • God grafisk blick (ska kunna exemplifieras med arbetsprover). Erfarenhet av grafisk formgivning meriterande
 • Erfarenhet av inspelning, mobilfilmning, poddproduktion, etc. önskvärd

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vem som kan anses ha de bästa förutsättningarna för att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna. För att fungera i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, strukturerad och initiativrik. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i rollen och arbetsuppgifterna.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid till och med december 2020. Tillträde 1 september 2020.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Anna von Porat, kommunikationschef, Sahlgrenska akademins kansli, tel. 0766-186146, mail: anna.von.porat@gu.se

Läs mer om Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet: Sahlgrenska akademin

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-03

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?