Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i bildpedagogik

HDK-Valand söker en universitetslektor i bildpedagogik på heltid som arbetar med att utveckla kurser och kursinnehåll med ett didaktiskt perspektiv inom bildlärarutbildningen vid Konstnärliga fakulteten. Kompetensutvecklingstid ingår inom ramen för anställningen och du kan söka extra tid och resurser för forskningsaktiviteter inom ditt ämne.

Den nya institutionen HDK-Valand - Högskolan för konst och design bildar tillsammans med Högskolan för scen och musik Skandinaviens största konstnärliga fakultet, med en unik bredd av konstnärlig utbildning och forskning. Anställningen erbjuder ett brett nätverk med många möjligheter till olika samarbeten och kunskapsutbyten. Läs mer om HDK-Valand och planeringen av Konstnärliga fakultetens gemensamma campus 2026

Anställningen är placerad vid enheten för pedagogik, som omfattar lärarutbildning i bild och slöjd, forskarutbildning och forskning. Enheten består av omkring trettio medarbetare.

Vårt uppdrag är att utbilda bild- och slöjd-lärare för den svenska grundskolan och gymnasieskolan, främst inom ämneslärarprogram men även inom förskollärarprogrammet och grundlärarprogrammet. I uppdraget ingår också arbete med distansutbildning via Lärarlyft och VAL-projektet som erbjuds som behörighetsgivande utbildning. I kursutbudet ingår också ett antal fristående kurser som kompetensutveckling för redan verksamma lärare.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning, handledning, examination och utveckling av ämnesdidaktik gentemot grundskola, gymnasium och förskola. I arbetet kan även ingå kursansvar, schemaläggning och kvalitetsuppföljning. Vidare ingår kollegialt ansvarstagande för utveckling av det bildpedagogiska ämnesområdet, vilket medför att som universitetslektor följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och i kombination med utbildningsuppdraget bidra till utveckling av ämnesområdet.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § i högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.   Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

I denna anställning ställs krav på en filosofie doktorsexamen i utbildningsvetenskap med eller utan inriktning mot bildpedagogik/bilddidaktik, eller i konst- och bildvetenskap eller närliggande ämnen, och en lärarexamen i bild.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid bedömningen kommer störst vikt att tillmätas den pedagogiska skickligheten. Vid tillsättningen kommer även den vetenskapliga skickligheten och sökandes förmåga att samverka med det omgivande samhället att beaktas.

  • Erfarenhet som lärare i skolan eller av lärarutbildning på högskola
  • Dokumenterad erfarenhet av att planera, utveckla och administrera högskolepedagogiska kurser
  • God kunskap om svenskt utbildningssystem och förmåga att undervisa på svenska och engelska
  • Dokumenterad skicklighet i forskning inom utbildningsvetenskapligt forskningsområde i ämnet bild, publicering i vetenskapliga tidskrifter och förmåga att erhålla externa forskningsmedel
  • Dokumenterad erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället och förmåga att samarbeta med andra, internt och externt

Meriterande

  • Erfarenhet av planering av och undervisning i doktorandkurser samt erfarenhet av biträdande handledning av doktorander

I urvalsprocessen används intervjuer, där de sökande ges möjlighet att beskriva och utveckla sin syn på undervisning och forskningen i sitt ämne, samt på sin kommande roll vid institutionen. Institutionen kommer främst att beakta de sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra undervisning av hög kvalitet och därutöver aktivt bidra till institutionens utveckling av undervisning och samverkan inom ämnesområdet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdatum 11 januari 2021 eller annat överenskommet datum. Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen och dess innehåll lämnas av Charlotta Robson, enhetschef Pedagogiska enheten vid HDK–Valand, telefon 031-786 42 34, charlotta.robson@gu.se

Frågor om rekryteringsprocessen kan ställas till Therese Vestlund, personalhandläggare, therese.vestlund@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

HDK-Valand
Therese Vestlund
Box 131
405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast sista ansökningsdatum.

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-06

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?