Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektassistent, Core Facilities

Core Facilities (CF) är en samling resurscentra som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom ett antal discipliner vid Sahlgrenska akademin. Core Facilities genomför även utbildningar och utgör en naturlig mötesplats för nationella och internationella kontakter inom biovetenskap. CF:s biobanksverksamhet arbetar med att stödja den befintliga biobanksinfrastrukturen inom Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Biobanksverksamheten arbetar dessutom med kvalitetsutveckling och forskning kring provkvalitet och provanalys.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent vid Biobank Core Facility kommer du att arbeta i flera projekt, där analyserna och tidsramarna är inställda i överensstämmelse med projektledare och biobank-samordnaren. Du kommer att samarbeta i ett nätverk med forskare, laboratorietekniker och provtagningspersonal och biobankspersonal. Rollen ställer höga krav på dina sociala, kommunikativa färdigheter samt din förmåga att ta ansvar för flera uppgifter samtidigt.

Dina dagliga uppgifter:
Du ansvarar för att hjälpa till att samla in prover och informera patienter om pågående studier. Du hjälper till med provhantering och transport av prover samt loggar in provinformation i datorsystemet. Du kommer att utföra laboratorieanalyser och utföra cellextraktion och andra biomarkörsanalyser. Du bör kunna arbeta självständigt och uppfylla de fastställda tidsfristerna.

Kvalifikationer

• Du bör ha en magisterexamen i farmaci, kemi, biologi, biomedicin eller liknande ämne.
  • Erfarenhet av provhantering och biobanking är en fördel.
  • Erfarenhet av laboratorieanalys och vana av att arbeta på lab är en fördel.
  • Kännedom om terminologi som används i biologi och molekylärbiologi är att föredra.
  • Kunskaper i svenska språket är nödvändigt då arbetet delvis kommer att ske i klinisk miljö där svenska är arbetsspråk.

Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella samarbetspartners, bör du behärska engelska i tal och skrift.

Som medarbetare på ett resurscenter är lyhördhet och flexibilitet viktiga egenskaper i mötet med varierade frågeställningar och projektupplägg.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 3 månader på heltid, 100%, med placering vid Core Facilities, biobanksverksamheten, Sahlgrenska akademin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Åsa Torinsson Naluai, asa.torinsson.naluai@gu.se, tel 0768-979149 eller Elisabet Carlsohn, chef Sambio Core Facilities, elisabet.carlsohn@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Intervjuer kommer att genomföras löpande och påbörjas omgående.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-08

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.