Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschef, Core Facilities

Core Facilities (CF) vid Sahlgrenska akademin (SA) är en för Göteborgs universitet gemensam forskningsinfrastruktur. Core Facilities leds av en chef (motsv. prefekt) och består idag av två avdelningar: Sambio Core Facilities och Laboratoriet för Experimentell Biomedicin (EBM). Sambio leds av en avdelningschef och består i sin tur av sex enheter som var och en erbjuder tillgång till avancerad forskningsinfrastruktur på såväl lokal som nationell nivå (för mer information se www.cf.gu.se). Med närmare 50 medarbetare och en stor instrumentpark utför Sambio forskningsstöd för drygt 600 studier årligen. Till detta kommer ett undervisningsuppdrag inom fakultetens forskarutbildning motsvarande 10 kurser/år samt arrangerande av workshops och konferenser.

Enheten Bioinformatics CF vid Sambio söker nu en välmeriterad chef med fokus på verksamhetsinriktad utveckling av bioinformatiskt forskningsstöd och undervisning. Bioinformatics CF består idag av 10 medarbetare med bred expertis inom bioinformatisk och statistisk analys. Verksamhetens fokus är att bedriva forskningsstöd och undervisning och man utför årligen runt 70-80 studier för forskargrupper inom främst akademin och sjukvård vilket kräver bred kompetens, stor flexibilitet samt förmåga att delegera och att kunna hantera ett högt tempo.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna i rollen som enhetschef innefattar operativt ansvar och arbetsledning av samtlig personal, planering och utförande av infrastrukturens drift och utveckling, tillhandahållande av efterfrågat forskningsstöd, ekonomiansvar inklusive löpande arbete med driftinköps- och budgetfrågor, arbetsmiljöansvar samt kvalitetssäkring av given service och support. Tjänsten innefattar även utbildningsuppdrag inom främst forskarutbildning och workshops samt arbete inom nationella/internationella infrastrukturnätverk samt utformning av medelsansökningar på nationell nivå.

Tjänsten kan inte kombineras med egen forskning.

Kvalifikationer

Vi söker nu en driven chef och entusiasmerande ledare med god dokumenterad erfarenhet att leda och utveckla verksamhet och personal. Tjänsten kräver att du har forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant område, såsom bioinformatik eller motsvarande.

Du skall ha minst 5 års erfarenhet av att driva och utveckla forskningsinfrastruktur inom bioinformatik där fokus bör vara inom sekvensdata, hantering av stora datamängder, dataintegrering och visualisering. Du skall ha god erfarenhet av UNIX/Linux, R samt Python/Pearl. Erfarenhet av undervisning inom bioinformatik är meriterande.

Förmåga att kunna prioritera, kunna fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer, medarbetare och fackliga organisationer är nödvändigt.

Du ska ha god analytisk och kommunikativ förmåga, kunna samverka med forskare inom universitetet och med externa användare och samarbetspartners. Eftersom vi arbetar med både nationella och internationella samarbetspartners skall du behärska engelska i tal och skrift.  Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, med omfattning heltid (100%), och är placerad vid Core Facilities, Bioinformatics CF, Sahlgrenska akademin. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Elisabet Carlsohn, chef Sambio Core Facilites, elisabet.carlsohn@gu.se, tel. 031-786 6685.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan skall innehålla en fullständig meritlista inkl. vidimerade kopior av examina och ge förslag på minst två referenser.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-08

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?