Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Området för verksamhetsstöd består av fyra enheter och ett kansli. Vid området arbetar ca 220 personer, och på kansliet är vi 14 medarbetare. Vi på kansliet har i uppdrag att stödja områdets enheter inom ekonomi, HR och kommunikation. Därtill pågår arbete med lärosätets gemensamma verksamhetsutveckling för att myndighetsutövningen kan vara tidsenlig och av god kvalité.

Vi söker nu en ekonom till vårt team!

Arbetsuppgifter

Som ekonom på kansliet kommer du att vara del i ett team bestående av 4 ekonomer. Kansliet har också en ekonomiadministrativ funktion och en controllerfunktion. Vi hjälps åt, arbetar gränslöst, utmanar varandra, och utvecklar ständigt arbetssätt och ekonomiska modeller. Ekonomerna arbetar mycket mot chefer och projektledare i en stödjande och rådgivande roll. Arbetsområdet som ekonom inkluderar budget och tertialbokslut, uppföljning och rapportering av externfinansierade projekt samt kalkylering och prognosunderlag. Arbete med viss löpande bokföring ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomiområdet såsom civilekonom eller motsvarande. Du har också tidigare arbetslivserfarenhet som ekonom eller motsvarande. Erfarenhet av ekonomiarbete inom universitets- eller högskolesektorn är meriterande, samt erfarenhet av lärosätets systemstöd såsom Panorama och Agresso.

Färdigheter som är en förutsättning för tjänsten är flexibilitet, kreativitet och god samarbetsförmåga. God förmåga att förstå, tolka och tillämpa ekonomiska siffror. Du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga som gör att du kan göra ekonomitekniska frågeställningar lätta att förstå för icke-ekonomer. Du är ingen pärmkramare utan hittar alltid sätt att jobba elektroniskt och tidsenligt.

Anställning

Anställningen är tillsvidare med omfattning 100% och med placering vid områdeskansliet för verksamhetsstöd. Tillträde sker 2020-08-25 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Korta telefonintervjuer görs inledningsvis. Slutkandidaterna kommer att få göra ett arbetsprov.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Gabriel Salvadores, Kanslichef, tel 031-786 4791, gabriel.salvadores@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-03

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.