Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Området för verksamhetsstöd består av fyra enheter och ett kansli. Vid området arbetar ca 220 personer, och på kansliet är vi 14 medarbetare. Vi på kansliet har i uppdrag att stödja områdets enheter inom ekonomi, HR och kommunikation. Därtill pågår arbete med lärosätets gemensamma verksamhetsutveckling för att myndighetsutövningen kan vara tidsenlig och av god kvalité.

Vi söker nu en ekonom till vårt team!

Arbetsuppgifter

Som ekonom på kansliet kommer du att vara del i ett team bestående av 4 ekonomer. Kansliet har också en ekonomiadministrativ funktion och en controllerfunktion. Vi hjälps åt, arbetar gränslöst, utmanar varandra, och utvecklar ständigt arbetssätt och ekonomiska modeller. Ekonomerna arbetar mycket mot chefer och projektledare i en stödjande och rådgivande roll. Arbetsområdet som ekonom inkluderar budget och tertialbokslut, uppföljning och rapportering av externfinansierade projekt samt kalkylering och prognosunderlag. Arbete med viss löpande bokföring ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomiområdet såsom civilekonom eller motsvarande. Du har också tidigare arbetslivserfarenhet som ekonom eller motsvarande. Erfarenhet av ekonomiarbete inom universitets- eller högskolesektorn är meriterande, samt erfarenhet av lärosätets systemstöd såsom Panorama och Agresso.

Färdigheter som är en förutsättning för tjänsten är flexibilitet, kreativitet och god samarbetsförmåga. God förmåga att förstå, tolka och tillämpa ekonomiska siffror. Du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga som gör att du kan göra ekonomitekniska frågeställningar lätta att förstå för icke-ekonomer. Du är ingen pärmkramare utan hittar alltid sätt att jobba elektroniskt och tidsenligt.

Anställning

Anställningen är tillsvidare med omfattning 100% och med placering vid områdeskansliet för verksamhetsstöd. Tillträde sker 2020-08-25 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Tillsättningsförfarande

Korta telefonintervjuer görs inledningsvis. Slutkandidaterna kommer att få göra ett arbetsprov.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Gabriel Salvadores, Kanslichef, tel 031-786 4791, gabriel.salvadores@gu.se. 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-03

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?