Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med fokus på grafisk design sökes till Handelshögskolan

Handelshögskolan är en av universitetets fakulteter, med utbildning och forskning inom ekonomi och juridik. Skolans verksamhet skall bidra till en positiv utveckling av samhället i dess helhet och det finns ett särskilt fokus på hållbarhet inom både utbildning och forskning. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Vi söker nu en vikarierande kommunikatör med omfattning 80 % till Handelshögskolans enhet externa relationer, där det dagliga arbetet handlar om att stärka skolans varumärke och kommunikation, utveckla relationerna med alumner, företag och offentliga organisationer samt bidra till studenternas personliga och professionella utveckling. Du har ett brinnande intresse för grafisk design, men som också tycker om att skapa mötesplatser för Handelshögskolans externa målgrupper, och att vara specialisten på olika digitala verktyg.

Du ingår i ett centralt kommunikationsteam på Handelshögskolan som består av totalt fem kommunikatörer som har ett nära samarbete på daglig basis. Du arbetar också mycket nära kollegor som ansvarar för verksamheterna inom Handelshögskolans Partnerprogram, alumnverksamheten (för tidigare studenter) och Career Service. Ditt arbete är en del av det gemensamma arbetet med att stärka bilden av Handelshögskolan mot en rad målgrupper; presumtiva, nuvarande och tidigare studenter (alumner), allmänhet och partners i näringsliv och samhälle.

Arbetsuppgifter

 • Du är vår professionella grafiska designer och tar fram annonser, nyhetsbrev, publikationer, skyltar, bilder till infoskärmar, illustrationer och animeringar med hög kvalitet, baserat på Handelshögskolans grafiska profil. Oftast för digital användning, men då och då även för tryck.
 • Du är också vår fotograf, som tar porträttbilder för användning i artiklar och nyheter, och dokumenterar evenemang av olika slag. Det kommer även att producera filmat material.
 • Du hanterar och redigerar bilder du själv har tagit, men letar också bilder hos bildbyråer för användning på webben, i sociala medier och i samband med evenemang.
 • Handelshögskolan arrangerar löpande evenemang som vänder sig till olika målgrupper (det kan vara allmänhet men också partners eller nuvarande eller tidigare studenter) som kan finnas både i Sverige och internationellt. Tillsammans med den kollega som ansvarar för dessa paketerar du text och bild för webb och annonsering, och vid behov hjälper du även till med andra delar av evenemangsarbetet.
 • Tillsammans med ansvariga kollegor skapar du löpande nyhetsbrev för Handelshögskolans Partnerprogram, Career Service och alumnverksamhet. Du ansvara också för verksamheternas webbplatser samt Career Service Facebooksida.
 • Du är vår expert på ett antal digitala verktyg, och i arbetet ingår att se möjligheter att utveckla enhetens digitalisering, hålla kontakten med leverantörer, föreslå förbättringar, lära dig nya funktioner och coacha kollegor. Detta gäller exempelvis Mira, Foleon, Apsis, Scala, Zoom och Teams.

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk examen inom kommunikation 
 • Utbildning inom grafisk design
 • Avancerade kunskaper i Adobe PhotoShop, Illustrator och InDesign
 • Kunskaper i animering och AfterEffects
 • Kreativ förmåga och känsla för färg och form
 • Erfarenhet av professionellt arbete med grafisk design och bildhantering
 • Erfarenhet av professionellt arbete med foto, film och enklare filmredigering
 • Erfarenhet av professionellt arbete med webb
 • Erfarenhet av professionellt arbete med sociala medier
 • Erfarenhet av att självständigt planera och genomföra kommunikationsinsatser som riktar sig till olika målgrupper
 • God förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Det anses vara meriterande med:

 • Erfarenhet av arbete med unga målgrupper
 • Erfarenhet av arbete i systemen MIRA, Foleon, Drupal och Scala
 • För att kunna axla rollen direkt från start så är det meriterande om du har kunskap om Handelshögskolans verksamhet och speciellt kunskap om Externa relationers verksamhet.

 Tjänsten kräver att du kan ta egna initiativ, hålla tidplaner, styra mot rätt mål och leverera resultat. Du behöver ha ett prestigelöst förhållningssätt och med entusiasm ta dig an både de mer analytiska delarna och de mer praktiska delarna av jobbet. Du har förmåga att skapa förståelse för arbetet och kan förankra det i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning till och med 31 december 2020 med omfattning 80 % med placering tills vidare vid Externa relationer. Anställningen skall tillsättas snarast eller senast 1 september.

Tillsättningsförfarande

I den här rekryteringsprocessen vill vi att du bifogar två stycken arbetsprov avseende layoutuppdrag. Vid en eventuell intervju kommer vi också pröva din förmåga att bearbeta text. 

Intervjuer planeras från v.33.  

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta HR-stöd Alexandra Stéen, alexandra.steen@handels.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 8 juli 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?