Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och institutionen har cirka 100 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och har idag cirka 800 studenter registrerade på institutionens kurser och program. På institutionen samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer. De starkaste forskningsområdena är arbetsmarknadsekonomi, beteendeekonomi, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och finansiell ekonomi. Mer information om institutionen hittar du på vår hemsida www.economics.gu.se.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att assistera i olika projekt som genomförs vid enheten för miljöekonomi, vid institutionen för nationalekonomi med statistik. Enheten bedriver forskning om miljö, klimat, naturresurser och hållbar utveckling. Arbetsuppgifterna kommer främst att innebära att jobba med projekt som berör optimal design av styrmedel och hur attityder till naturskydd och miljö-och klimatpolitik formas. I arbetsuppgifterna ingår bland annat datainsamling och analys, rapportförfattande, litteraturstudier, informationsinsamling, faktakoll samt administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker en person som är i slutet av sin mastersutbildning eller har erhållit en masterexamen i nationalekonomi med inriktning mot miljöekonomi, eller motsvarande utbildning. Det är ett krav att den sökande kan kommunicera obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och engelska och ha god förmåga att författa texter och språkgranska. Då arbetet innebär många kontakter med forskare och externa intressenter krävs det att med lätthet kunna samarbeta både inom och utom avdelningen och har förmåga att arbeta proaktivt och effektivt i en multinationell arbetsmiljö. Kunskaper och erfarenhet av arbete med svensk och internationell miljöpolitik är meriterande, liksom erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Vana vid ekonometri, dataanalys och statistikprogramvaror är meriterande. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet såsom förmågan att kunna ta egna initiativ, organisera och arbeta självständigt.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad anställning under 1 år med en omfattning på 100 % med placering vid institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborgs universitet. Tillträde för anställningen är 1 september eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Thomas Sterner, senior professor i miljöekonomi
E-post: thomas.sterner@economics.gu.se

Fackliga organisationer

Intervjuer kommer att genomföras via Skype eller Zoom.

Då arbetet på Göteborgs universitet under hösten kommer att starta upp med undervisning och arbete på distans kommer introduktion till arbetet delvis ske på distans samt arbete troligtvis att ske på distans initialt.

Ansökan

Bifoga i ansökan:

• CV
  • Personligt brev
  • Examensbevis /intyg relevanta för ansökan
  • Referenser
  • Övriga dokument relevanta för ansökan (masteruppsats, eller annat relevant arbete)

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-08

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.