Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

SOM-institutet vid Göteborgs universitet är en mångvetenskaplig nationell infrastruktur för genomförande av fråge­undersökningar. SOM genomför regelbundet återkommande tvär­snitts­studier och panelstudier av befolkningen på nationell, regional och lokal nivå. Undersöknings­verk­­samheten syftar till att samla in och tillgängliggöra bästa tänkbara forskningsdata om svenska folkets medievanor, attityder och beteenden, hälsa, fritidsvanor och livsstilar. Under­sök­­ningarna utgör en av de viktigaste datakällorna för vetenskaplig forskning kring samhälle och politik, medieanvänd­­ning och opinionsbild­ning. Sedan 2016 drivs opinionslaboratoriet LORE (Laboratory of Opinion Research) inom ramen för SOM-institutet.

Arbetsuppgifter

SOM-institutet söker 2–3 biträdande forskare på deltid (50-75%) som under perioden 28 september 2020– 15 januari 2021 kan delta i in­stitu­tets undersökningsverksamhet med huvudsaklig inriktning på kodning av data­material från SOM-undersökningarna och Med­bor­gar­pane­len. Kodningsarbetet introdu­ceras och arbetsleds av våra biträdande undersökningsledare eller undersökningsledare. Vissa arbetsuppgifter relaterade till dokumentation av surveyundersökningar kan också förekomma.

Kvalifikationer och bedömningsgrunder

De personer vi söker går/har examen från en grundutbildning i ett samhällsvetenskapligt ämne. Arbetet kräver vana att hantera datamängder, stor noggrannhet och förmåga att arbeta själv­stän­­digt. Tidi­gare erfa­ren­het av liknande arbets­upp­gif­ter väger tungt i bedöm­­­ning­en. Även erfarenhet av att använda pro­gramvaror som Excel, SPSS och STATA är meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska är nödvändigt för att kunna genomföra kodningen av öppna fri­textsvar.

En biträdande forskare vid SOM-institutet ingår i ett team och arbetar nära undersök­nings­ledare och biträ­dande undersökningsledare för att lösa såväl stora som små arbetsuppgifter. Det är därför vik­tigt att vara flexibel och stresstålig och beredd att rycka in och göra lite av varje som har med SOM-institutets undersöknings- och seminarieverksamhet att göra.

Anställning

Anställningen är placerad vid SOM-institutet som är en centrumbildning vid Insti­tu­tionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet. Institutet är beläget i Campus Linné på Seminariegatan 1b.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: 50-75 procent under perioden 28 september 2020–15 januari 2021
Placering: SOM-institutet, Göteborg 
Tillträde: 2020-09-28 eller enligt överenskommelse 
Diarienummer:PAR 2020/791

Tillsättningsförfarande

Sökande skall till ansökan foga en merit­sammanställning (personalia, aktuell adress, utbildningsbevis, tidigare tjänstgöring, uppsatser och andra publikationer) samt en kort­­fattad skriftlig redogörelse för egna relevanta erfarenheter. Ansökan ska också innehålla minst två referenser. De främsta sökande kan komma att kallas till intervju. Intervjuer med sökanden kan komma att påbörjas före ansökningstidens utgång. Det kan under rekryteringsprocessen även komma att användas ett arbetstest som innefattar att sökande efter en kort instruktion från medarbetare på SOM-institutet ska utföra några vanliga arbetsuppgifter som ingår i det dagliga arbetet samt att använda några för arbetet relevanta programvaror.

Sista datum för ansökan är 13:e augusti 2020.

Läs mer om SOM-institutets verksamhet på hemsidan: www.som.gu.se.

Kontaktuppgifter för anställningen

För upplysningar om anställningen, kontakta personalhandläggare Isabella Zander (isabella.zander@gu.se), Marcus Weissenbilder, bitr. undersökningsledare på SOM-institutet (marcus.weissenbilder@som.gu.se), eller Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet (johan.martinsson@som.gu.se). Läs mer på hemsidan: www.som.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:  2020-08-13 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?