Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i analytisk nanobio elektrokemi

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Vi letar efter två personer att bidra till ett starkt forskningsprogram och ge mervärde till den pågående forskningen i Ewing-laboratoriet vid Göteborgs universitet. Arbetets ämne är kemiska mätningar med nanoelektroder för att förstå strukturen och dynamiken i nanometersändarvesiklar.

Arbetsuppgifter

Jobbuppdragen omfattar planering, design och genomförande av forskning som kombinerar STED-superupplösningsmikroskopi och elektrokemi. Målapplikationer kommer att vara inom cellulär neurovetenskap och sändarvesiklar, särskilt användningen av denna metod för att förstå vesikelöppningen vid kolananotipelektroder för analys och användningen av dessa metoder i stamceller.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är en doktorsexamen i analytisk kemi med minst två års erfarenhet efter doktorsexamen. Vi söker någon som har erfarenhet av nanoelektrokemisk analys. Vi söker två personer som har erfarenhet av nanoelektrokemisk analys. En position kräver någon med erfarenhet av elektrokemisk analys vid neuroprogenitorceller och effekterna av ischemi på celler. Den andra positionen kräver någon med erfarenhet av nanoarrayelektroder samt användning av modafinil för att påverka exocytos med en enda cell. Dessa områden är viktiga för att projektet ska lyckas och krav därför att den sökande behöver ha erfarenhet av alla båda ämnen.

Anställning

Anställningarna är två tidsbegränsade tjänster på 100% under ett år med placering tills vidare vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi i Göteborg. Tillträde i september eller snarast möjligt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Andrew Ewing, andrewe@chem.gu.se.  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan skall innehålla:

- CV

- Personligt brev

- Examensintyg på doktorandexamen

- Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-31.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?