Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i analytisk nanobio elektrokemi

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Vi letar efter två personer att bidra till ett starkt forskningsprogram och ge mervärde till den pågående forskningen i Ewing-laboratoriet vid Göteborgs universitet. Arbetets ämne är kemiska mätningar med nanoelektroder för att förstå strukturen och dynamiken i nanometersändarvesiklar.

Arbetsuppgifter

Jobbuppdragen omfattar planering, design och genomförande av forskning som kombinerar STED-superupplösningsmikroskopi och elektrokemi. Målapplikationer kommer att vara inom cellulär neurovetenskap och sändarvesiklar, särskilt användningen av denna metod för att förstå vesikelöppningen vid kolananotipelektroder för analys och användningen av dessa metoder i stamceller.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är en doktorsexamen i analytisk kemi med minst två års erfarenhet efter doktorsexamen. Vi söker någon som har erfarenhet av nanoelektrokemisk analys. Vi söker två personer som har erfarenhet av nanoelektrokemisk analys. En position kräver någon med erfarenhet av elektrokemisk analys vid neuroprogenitorceller och effekterna av ischemi på celler. Den andra positionen kräver någon med erfarenhet av nanoarrayelektroder samt användning av modafinil för att påverka exocytos med en enda cell. Dessa områden är viktiga för att projektet ska lyckas och krav därför att den sökande behöver ha erfarenhet av alla båda ämnen.

Anställning

Anställningarna är två tidsbegränsade tjänster på 100% under ett år med placering tills vidare vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi i Göteborg. Tillträde i september eller snarast möjligt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Andrew Ewing, andrewe@chem.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan skall innehålla:

- CV

- Personligt brev

- Examensintyg på doktorandexamen

- Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-31.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.