Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästlärare traditionellt bygghantverk

Vid Institutionen för kulturvård bedrivs professionsförberedande utbildningar och forskning med inriktning mot kulturarvsfrågor, landskap och kulturmiljöer, byggnader, trädgårdar, kulturhistoriska föremål och interiörer. I Göteborg utbildas bebyggelseantikvarier, konservatorer och ledare inom slöjd- och kulturhantverk. I Mariestad utbildas bygghantverkare, trädgårdsmästare och landskapsvårdare För mer information se www.conservation.gu.se.

Arbetsuppgifter

Du ska i första hand undervisa och handleda inom grundutbildningen på Bygghantverksprogrammet i Mariestad. Tjänsten innebär undervisning i traditionellt bygghantverk med inriktning mot framförallt stolpverkskonstruktioner, men även andra områden inom programmet kan bli aktuella. Anställningen ställer stora krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivet i Göteborgs universitets anställningsordning. Hantverkskunskap inom traditionellt bygghantverk samt god förmåga att planera och organisera undervisningen krävs för anställningen. Vid bedömning av hantverksskicklighet kommer särskilt avseende att fästas vid dokumenterad erfarenhet av praktisk, hantverksmässig erfarenhet inom byggnadsvårdsfältet. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet kommer särskild vikt att läggas vid erfarenhet av att planera, organisera och leda kurser samt dokumenterad erfarenhet av undervisning och handledning inom ämnesområdet för anställningen. Förmåga att kunna undervisa på svenska eller engelska är ett krav.

Bedömningsgrund

Yrkesskicklighet inom bygghantverk samt pedagogisk skicklighet ligger till grund för bedömning av den sökandes kompetens. Yrkesskicklighet och pedagogisk skicklighet tillmäts lika stor vikt i bedömningen av den sökandes kompetens. Vid bedömning av yrkesskicklighet kommer särskilt avseende att fästas vid bred och dokumenterad erfarenhet av praktisk hantverksmässigt utövande av bygghantverk. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid erfarenhet av att planera, organisera och leda kurser samt dokumenterad erfarenhet av undervisning och handledning inom ämnesområdet för anställningen.

Övriga bedömningsgrunder är mycket god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga.

I denna rekrytering kommer vi att anställa den som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning på 50-75 % under perioden 200820-201201 med placering vid Institutionen för kulturvård, Mariestad. Enligt överenskommelse, dock senast 200820.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Lars Runnquist, Avdelningschef 031-786 93 60 lars.runnquist@conservation.gu.se eller Karin Johansson, programansvarig Bygghantverksprogrammet, 031-786 93 52, karin.johansson@conservation.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-30

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?