Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 MSEK i omsättning.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består av forskning och forskarhandledning. I projektet ingår djupgående molekylär, genetisk, och funktionsgenomisk analys av jästceller och deras system för proteinkvalitetskontroll (PQC) av felveckade proteiner, inklusive proteiner som ger upphov till neurologiska sjukdomar i människa. Vidare inriktas arbetet på replikativt åldrande samt hur kalciumsignalering påverkar olika organellers PQC. Vidare inriktas en stor del av arbetet på mikroskopi, encells-analys, kalciumsignalering, och konstruktioner av nya jäststammar lämpade för mikroskopisk analys av protein aggregering, signalering genom kalcineurin-vägar, kvalitetskontroll och genetiska screener. Dessutom på replikativt åldrande samt hur kalciumsignalering påverkar olika organellers PQC.

Kvalifikationer

Behörig till tjänsten är den som erlagt en doktorsexamen i relevant ämne och som kan uppvisa dokumenterad forskningserfarenhet och meritering inom det utannonserade området. Vi riktar vi oss till den som har en gedigen meritering och kunskap inom jäst (Saccharomyces cerevisiae) molekylärbiologi, kalciumsignalering, inklusive genetik och konstruktion av nya jäststammar. Vidare skall den sökande kunna uppvisa meritering inom mikroskopi. Dokumenterad erfarenhet gällande jästcellers PQC, protein aggregering, kalciumsignalering, och replikativt åldrande betraktas som fördelaktigt.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på ett år med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.  

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Thomas Nyström Tfn: 031-7862582, E-post: thomas.nystrom@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

 Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?