Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 MSEK i omsättning.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består av forskning och forskarhandledning. I projektet ingår djupgående molekylär, genetisk, och funktionsgenomisk analys av jästceller och deras system för proteinkvalitetskontroll (PQC) av felveckade proteiner, inklusive proteiner som ger upphov till neurologiska sjukdomar i människa. Vidare inriktas arbetet på replikativt åldrande samt hur kalciumsignalering påverkar olika organellers PQC. Vidare inriktas en stor del av arbetet på mikroskopi, encells-analys, kalciumsignalering, och konstruktioner av nya jäststammar lämpade för mikroskopisk analys av protein aggregering, signalering genom kalcineurin-vägar, kvalitetskontroll och genetiska screener. Dessutom på replikativt åldrande samt hur kalciumsignalering påverkar olika organellers PQC.

Kvalifikationer

Behörig till tjänsten är den som erlagt en doktorsexamen i relevant ämne och som kan uppvisa dokumenterad forskningserfarenhet och meritering inom det utannonserade området. Vi riktar vi oss till den som har en gedigen meritering och kunskap inom jäst (Saccharomyces cerevisiae) molekylärbiologi, kalciumsignalering, inklusive genetik och konstruktion av nya jäststammar. Vidare skall den sökande kunna uppvisa meritering inom mikroskopi. Dokumenterad erfarenhet gällande jästcellers PQC, protein aggregering, kalciumsignalering, och replikativt åldrande betraktas som fördelaktigt.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på ett år med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Thomas Nyström Tfn: 031-7862582, E-post: thomas.nystrom@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.