Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor, Litteraturvetenskap

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid humanistiska fakulteten har omkring 100 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom sina områden.

Liberal Arts / Litteraturvetenskap

Ämnesbeskrivning

Kandidatprogrammet Liberal Arts

Arbetsuppgifter

Arbetet består i att undervisa på delkursen Katabasis: till dödsriket och tillbaka med komparativ introduktion, 5 hp (på kursen LIB111) vilken ligger på Liberal Arts-programmets första termin samt undervisa och leda seminarier på Medeas vrede, 6 hp (på kursen LIB131) vilken ligger på Liberal Arts-programmets tredje termin. Kursen Katabasis: till dödsriket och tillbaka med komparativ introduktion examineras genom muntlig examination (men kan ev. ändras till skriftlig) medan det på kursen Medeas vrede är studenternas aktiva deltagande i seminarierna som är examinerande. I arbetsuppgifterna ingår också att man har kursansvar för kurserna och därigenom bland annat sköter kontakten med studenterna och de andra lärarna på respektive kurs samt ansvarar för att det görs kursutvärderingar.

Kurserna är schemalagda v. 44-51, 2020 men för att examinerande moment (samt något omtentamenstillfälle) ska rymmas inom det tidsbegränsade uppdraget, är anställningstiden satt till 3,5 månader.

Behörighet

Behörig att anställas är den har doktorsexamen i litteraturvetenskap, eller har motsvarande kompetens. Eftersom anställningen även inkluderar kursansvar så kommer liknande uppdrag att vara starkt meriterande.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordning samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställningsform: Allmän visstid. 3,5 mån

Omfattning: 25 %

Placering: Institutionen för Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet

Tillträde: 2020-10-15

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av utbildningskoordinator Andreas Ott andreas.ott@gu.se tel: 031 – 786 6553

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Göteborgs universitet Jennifer Stråle Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori Box 200 405 30 Göteborg. Diarienumret skall framgå tydligt på inskickade publikationer.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-10

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.