Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet är lokaliserad i moderna lokaler på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Kommunikationsmöjligheterna är goda, både nationellt och internationellt. Forskningen är fokuserad inom ämnena atom- och molekylfysik, den kondenserade materiens fysik, spinntronik, komplexa system samt biofysik och genomförs i en internationell miljö med omfattande nationella och internationella samarbeten. Utbildningen på institutionen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik på lärarutbildningar och kurser i fysik som riktar sig till allmänheten. Fysikcentrum i Göteborg, ett nära samarbete med fyra andra institutioner inom den naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers tekniska högskola, skapar en innovativ miljö för alla institutionens forskare och studenter.

Mer information om verksamheten på institutionen för fysik finns på www.physics.gu.se.

Ytterligare information om Göteborg Fysikcentrum finns på www.chalmers.se/sv/centrum/fysikcentrum/Sidor/default.aspx

Forskningen kommer att genomföras i en grupp vid Göteborgs Universitet ledd av Giovanni Volpe. Gruppen fokuserar på ”soft matter”, optiska pincetter, statistisk fysik och machine learning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskningsassistent vid institutionen för fysik vid Göteborgs Universitet. Den sökande kommer att arbeta med beräkningsmetoder i ”soft active matter” fysik, statistisk fysik, optisk manipulation och machine learning, att analysera och tolka spektroskopisk data med hjälp av djupinlärning.

Kvalifikationer

Du har genom din utbildning på kandidat eller mastersnivå eller genom erfarenhet en bakgrund inom fysik, komplexa system, programmering och viss erfarenhet av experimentellt arbete.

  • Vi söker en motiverad person som kan arbeta individuellt men samtidigt inneha en god förmåga att samarbete i detta multidisciplinära samarbete.
  • Du bör ha god förmåga att uttrycka dig på engelska i både text och tal.
  • Tidigare erfarenhet med experimentella beräkningsmetoder inom ovan nämnda metoder är en fördel.

Vid bedömningen fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende: programmering.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2,5 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för Fysik, Göteborg
Tillträde: så snart som möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Universitetslektor Giovanni Volpe, 031-786 9137, giovanni.volpe@physics.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga i ansökan:
- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
- CV
- Två personliga referenser (namn, telefonnummer, relation)

Ansökan ska skrivas på engelska.


Ansökan ska vara inkommen senast
: 2020-07-15

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?