Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Har du jobbat några år som kommunikatör inom universitetsvärlden, har erfarenhet av universitetets samverkan med omvärlden, och goda kunskaper om universitetets organisation och förutsättningar? Vill du bidra till att stärka synligheten för, och samordningen av hantering av forskningsdata? Har du lätt att höja blicken och arbeta holistiskt? Är du intresserad av att jobba i en engagerande miljö med kompetenta och lagom kaxiga medarbetare med olika bakgrunder? Stimuleras du av kritiskt tänkande och en modern arbetsplats kännetecknad av stor frihet under stort ansvar?

Forsknings- och innovationskontoret (FIK) är under ständig utveckling med strävan att öka universitetets externa forskningsmedel, säkra avtalshanteringen och bidra till ett optimalt nyttiggörande av forskningsresultat. Vårt goda rykte bärs upp av ett trettiotal specialister inom affärsjuridik, forskningsfinansiering och innovationsrådgivning som arbetar integrerat för att anpassa stödet till de olika forskningsmiljöerna.

Nu söker vi en kommunikatör för ett spännande uppdrag i gränslandet mellan kommunikation och forskning – med särskild vikt på forskningsdata. Vi tror att du är en person som kan se flera perspektiv och behov och organisera informationen därefter. Göteborgs universitet verkar i allt högre grad i ett globalt sammanhang, vilket förutsätter internationell utblick och kunskap om det mångfacetterade landskap som universiteten förväntas samverka och samarbeta i.

Anställningen kommer att vara placerad på Forsknings- och innovationskontoret, och du förutsätts ha ett nära samarbete med flera funktioner med ansvar för kommunikation och forskningsdata. Anställningen kommer också innehålla kommunikationsarbete kopplat till enhetens övriga verksamhet.

Arbetsuppgifter

Kommunikatörens ansvar är att:

  • Planera, bygga upp och underhålla en digital plattform för samordning av datahantering
  • Stöd till kärnverksamheten i praktiska frågor om forskningsdata
  • Praktiskt ansvara för enhetens kommunikation,
  • Ge kommunikationsstöd inom Forsknings- och innovationskontorets övriga ansvarsområden

Kvalifikationer

Kommunikatören ska ha en högskoleutbildning inom journalistik, media och kommunikation, eller ett område som vi bedömer som likvärdigt. Du ska även ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från universitetsvärlden. Ett krav är också att du arbetat med webbpublicering, digitala kanaler och att du har goda kunskaper om förutsättningarna för forskningskommunikation. Du behöver ha kunskap och förståelse för forskningsdata, som tematiskt kunskapsfält, och datahanteringsplaner. Som kommunikatör behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Erfarenhet av projektledning och ledningsstöd är också ett grundkrav, samt av att ha arbetat praktiskt inom fälten forskningsdata och datasamordning.

Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från att jobba nära forskare och forskargrupper i en rådgivande roll, eller i ett sammanhang som hanterar praktiskt stöd till forskare.

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig.

Förmåga att självständigt planera och organisera arbetet är en förutsättning. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare 100 % med placering tills vidare vid Forsknings- och innovationskontoret, tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Sigríður Beck, Chef, Forsknings- och innovationskontoret, 031-786 1108;

Mattias Lindgren Sandgren, Kommunikatör 031-786 66 90.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-07-02.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?