Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, bedriver forskning, forskarutbildning grundutbildning och samverkansuppdrag inom idrottsvetenskap och kostvetenskap.

För ytterligare information om Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: http://www.iki.gu.se

Idrottsvetenskap

Ämnesbeskrivning

Idrottsvetenskap avser idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och innefattar studiet av den idrottande/fysiskt aktiva individen och idrottskulturens utveckling i samhället. Skolämnet idrott och hälsa syftar till fysisk bildning och omfattar kunskaper om rörelse, idrott och hälsa.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna avser planering, genomförande och uppföljning av undervisning inom områdena idrott och hälsa. Området handlar om lärande och undervisning i skolämnet idrott och hälsa och hur handlingskompetens relativt ämnet, både individuell och kollektiv, utvecklas och kommuniceras.

Främst handlar tjänsten om undervisning inom områden som lek och motorik för grundskolans lägre åldrar och förskoleålder, samt moment som simning, lek, dans, friluftsliv, friidrott för fritidshem och grundskolans lägre åldrar. I uppgifterna ingår arbete i lärarlag med ansvar för undervisning och utveckling av idrott och hälsa och därtill knutna kurser samt VFU-uppgifter. Didaktik i relation till skolämnet idrott och hälsa är centralt. Även allmän kursadministration ingår i arbetsuppgifterna, exempelvis information till studenterna via universitetets lärplattform Canvas och betygsrapportering i Ladok.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Lärarutbildning, inriktning idrott och hälsa, eller motsvarande, är ett krav. Utöver lärarexamen i idrott och hälsa förutsätts sökande ha en väl dokumenterad praktisk erfarenhet av undervisning i ämnet Idrott och hälsa i grundskolan. Det är även fördelaktigt med erfarenhet av undervisning i grundskolans lägre åldrar ända ner till förskoleålder.

Bedömningsgrund

Gällande pedagogisk skicklighet krävs det att den sökande har dokumenterad erfarenhet av undervisning i grundskola inom idrott och hälsa. Erfarenhet av undervisning inom i lärarutbildning på universitetsnivå samt kursutveckling är meriterande. Meriterande är också författande av undervisningsmaterial, kursplaner på grundskole-/gymnasieskole- eller universitetsnivå, utveckling av bedömningsmaterial och liknande inom ämnet. Vi ser gärna att den sökande är bekväm i att undervisa på engelska och svenska.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

En viktig bedömningsgrund är potential för vetenskaplig skicklighet. Sådan potential kan visas genom den sökandes examensarbete på avancerad nivå, dokumenterad erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete, samt genom studier på forskarnivå.

Sökandes personliga egenskaper avseende förmåga att samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. I denna rekrytering kommer universitetet främst att beakta den sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla här ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på 100% vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
Tillträde: 2021-01-01

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Frode Slinde , prefekt
031-7864220, frode.slinde@gu.se

Karin Grahn, studierektor

031-7862072, karin.grahn@ped.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-14

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.