Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor Kommunikatörsprogrammet

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid humanistiska fakulteten har omkring 100 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologier, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom sina områden.

Organisationskommunikation och strategisk kommunikation

Ämnesbeskrivning

H2KTR Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60-120 hp är ett program på avancerad nivå som tagits fram i samarbete med yrkesverksamma kommunikatörer i regionen. Det övergripande syftet med programmet är att ge en magister/masterexamen som inrymmer empiriska, teoretiska, metodologiska och praktiska kunskaper och därtill färdigheter nödvändiga för anställningar inom offentlig förvaltning och myndigheter där avancerad utbildning i kommunikation efterfrågas. Programmet förenar alltså teoretiska perspektiv på kommunikation med konkreta färdighetskunskaper för den framtida yrkesrollen.

• KT2104 Organisationskommunikation 1, 7,5 hp som ges under termin 1 på programmet

Kursen behandlar kommunikation i organisationer ur olika organisationsteoretiska perspektiv så som de klassiska, HR- (Human Resources/Human Relations), system-, kultur- och kritiska perspektiven. I kursen tas också upp kriskommunikation, förändringskommunikation, beslutsfattande samt en introduktion till strategiskkommunikation. Det senare fördjupas under termin 3 i kursen Strategisk kommunikation. Organisationers normer och deras betydelse för genus och diskriminering är viktiga inslag i kursen.

• KT2109 Strategisk kommunikation, 7,5 hp som ges under termin 3 på programmet

Kursen innehåller teoretiska moment i strategisk kommunikation. I kursen identifieras vad som är ett kommunikationsbehov och hur man identifierar och uttrycker målen för en kommunikationsinsats. Inom ramen för kursen får studenterna färdighetsträning i hur man kan kommunicera medvetet och hur man kan planera för att nå effekt av olika slag. Utifrån givna kommunikationsmål görs målgrupps-, budskaps- och medievalsanalyser. Kursen syftar till att ge deltagarna användbara verktyg för strategiskt kommunikationsarbete inom den egna organisationen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning och examination på kurserna KT2104 Organisationskommunikation 1 och KT2109 Strategisk kommunikation som ges inom Kommunikatörsprogrammet. I uppdraget ingår också kursansvar och med kursansvar tillhörande administrativa arbetsuppgifter. Undervisningen kommer till största delen vara på distans.

Undervisningen är förlagd till perioden 2020-11-03- 2021-01-17.

Behörighet

Behörig att söka är den med doktorsexamen inom huvudområdet eller inom närliggande för kurserna relevant huvudområde.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika mån. Administrativ erfarenhet värderas också positivt. Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordning samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: 26% av heltid i 3 månader.

Placering: Institutionen för Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg

Tillträde: 2020-10-22

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av utbildningssamordnare Madelaine Miller madelaine.miller@gu.se telefon:

031 – 786 5086

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-17

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.