Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare om kvinnas graviditet inom genomik/epidemiologi

Institutet för kliniska vetenskaper, Institutionen för obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska akademin, söker en forskare för perinatal medicinsk forskning vid Perinatallaboratoriet, avdelningen för obstetrik och gynekologi, Sahlgrenska universitetssjukhuset / Östra.

Perinatallaboratoriet är ett forskningslaboratorium med omfattande forskningsaktivitet på hög internationell nivå. Huvudspråket är engelska och svenska, arbetsmiljön är stimulerande och utvecklande genom hög produktivitet och professionell forskargrupp.

Vår forskargrupp är belägen vid Göteborgs universitet i Sverige och norska Folkhelseinstitutet (Oslo). Vi undersöker genetiska och miljömässiga faktorer som påverkar graviditetslängd vid födseln. Vi arbetar med unik genomisk data som innehåller tusentals familjetriosar från Norge, i kombination med en rik samling graviditetsrelaterade medicinska variabler och en omfattande uppsättning validerade miljöexponeringar, och ett stort medicinskt födelsesregister med mer än 4 miljoner graviditeter från Sverige. Perinatallaboratoriet och forskargruppen leds av professor Bo Jacobsson.

Arbetsuppgifter

Identifiera och bedöma riskfaktorer som påverkar graviditetslängden hos kvinnor. Projekten inkluderar utredning av stora genomiska datamängder (bead-chip microarray genotyping) och graviditetsrelaterade fenotyper, medicinska register och frågeformulär för matfrekvens. Den sökande kommer att formulera och testa hypoteser samt använda hypotesfria skanningar och generera nya hypoteser. Uppgifterna inkluderar att skriva vetenskapliga rapporter och projektförslag, förvärva etiska godkännanden, samt vara författare och medförfattare av forskningsmanuskript, inklusive inlämningsprocessen till tidskrifter. Projektet omfattar användning av några av följande metoder:

1. Genome-wide associeringsstudier (GWAS) och deras metaanalyser
2. Upptäckt av parent-of-origin effects (POE) med hjälp av familjetriodata och GWAS
3. Förstå POE från fenotypisk varians i heterozygota och homozygota grupper
4. Orsak och samband med hjälp av Mendelian randomisering och genome phasing
5. Förstå sällsynta strukturella varianter med hjälp av familjetriodata
6. Radering av detektion med hjälp av intensitetsbaserade metoder i SNP-matriser
7. Genmiljöinteraktionsscanningar
8. Kandidatgenanalys med hjälp av humana accelererade regioner
9. Arvbarhetsanalyser med släktinformation från ett stort register

I vår organisation finns det stora möjligheter för personlig utveckling och vi välkomnar sökande med höga ambitioner. Det viktigaste är dock att du kan samarbeta och passar perfekt i vår forskargrupp och är rätt person med rätt inställning. I tjänsten förekommer resor. 

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en doktorsexamen inom ämnet eller liknande molekylärbiologi, statistisk biologi, biomedicin, epidemiologi, genetik, statistik, matematik, dator- eller biomedicinsk vetenskap. En avancerad kodningsnivå på det statistiska språket R samt erfarenhet av UNIX-miljön krävs. Andra viktiga kvalifikationer är utmärkta muntliga och, ännu viktigare, skriftliga engelskakunskaper, bevisad förmåga att skriva sammanhängande vetenskaplig text med minst ett publicerat eller inlämnat manuskript där den sökande är den första författaren och skrev en större del av texten.

Det förväntas att den sökande kan arbeta både självständigt och i en grupp, eftersom tjänsten kräver samarbete med kollegor och andra forskningsgrupper. Erfarenhet av handledning och undervisning är en fördel. Den sökande bör vidare ha en god förståelse för följande ämnen och tillhandahålla bevis som bekräftar hens kunskap (t.ex. rekommendationsbrev med relevanta uttalanden, publicerat arbete, doktorsavhandling, officiella kursbevis eller motsvarande akademiska dokument). Dessa meriterande kvalifikationer samt en pågående eller färdig doktorsexamen kommer att användas för kandidatrankning.


- Statistik (linjära regressionsmodeller, mixed-effect modeller för longitudinella dataanalyser, överlevnadsmodeller, interaktioner)
- Fysiologi och biologi inom graviditet (graviditet, för tidig födelse, fostertillväxt, preeklampsi, inflammation, infektion, näring)
- Biochemistry
- Genetik (genomik, bead-chip microarrays, GWAS, GxE)
- Datavetenskap (storskalig datamanipulation)
- Fördelar: erfarenhet av överlevnadsanalys, gradient boosting, neurala nätverk, Git / GitHub, LaTeX

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Anställningen är placerad vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelnigen för för obstetrik och gynekologi. Tillträde: Snarast

Övrigt

Vi erbjuder följande:
- Tillgång till stora världsunika genomiska och registerbaserade dataset
- Möjlighet att självständigt generera och utforska nya vetenskapliga frågor inom ramen för forskningsfältet för graviditetsåldersgenetik
- Möjligheter att besöka och presentera dina metoder eller resultat på internationella konferenser
- Möjligheter att besöka forskningsgrupper i USA, Danmark, Finland, Storbritannien och Nederländerna
- Möjligheter att vara författare av publikationer till tidskrifter med hög rankning
- Flexibelt arbetsschema
- Stödjande och utvecklande team
- Etisk och respektfull arbetsmiljö

Kontaktuppgifter för anställningen

Frågor om anställningen kan ställas till professor Bo Jacobsson via Ylva Folkesson, Tf Enhetschef, Forskningskoordinator; telefon: 031- 3436745, e-mail:ylva.folkesson@vgregion.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan måste innehålla ett certifierat CV, en kopia av intyg för doktorsexamen, ett kort personligt brev som beskriver din erfarenhet, kompetens och vad som gör dig perfekt för just detta uppdrag (högst en A4-sida) samt namn och kontaktinformation till minst två referenser.Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-12

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?