Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare inom området neuroendoktinologi, med placering vid sektionen för fysiologi.

Arbetsuppgifter

Den vetenskapliga verksamheten omfattar experimentella molekylärbiologiska studier samt in vivo-studier som syftar till att utforska de neurobiologiska mekanismer viktiga vid reglering av beteenden relaterade till hunger och mättnad samt hormonell inverkan på dessa mekanismer.

Den anställda kommer att utforma och genomföra experiment i linje med projektmålen. Uppgifterna inrymmer planering och utförande av experimentella studier, samt analys, statistisk bearbetning och rapportskrivning av resultat. Det förväntas att den sökande kommer att presentera resultaten vid internationella konferenser. Undervisning samt administrativt arbete ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha avlagt en doktorsexamen i ett relevant ämne, till exempel Fysiologi, Farmakologi, Psykologi, Neurovetenskap eller Nutrition. Erfarenhet av experimentell kirurgi för central administrering, goda kunskaper inom immunohistokemi samt erfarenhet av experimentella beteendestudier är ett krav. Även erfarenhet av molekylärbiologiska tekniker såsom metoder för att utforska förändringar i genuttryck, till exempel in situ hybridisering, microarray, taqman array är att föredra. God neuroanatomisk kunskapsbas är önskvärt. Den sökande förväntas använda engelska i forskningsmiljön.

Vid bedömningen kommer stor vikt att läggas på relevant erfarenhet av experimentella in vivo-studier rörande central administrering av substans samt beteendestudier kopplade till hunger och mättnad och/eller djupgående kunskap inom forskningsområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100 % med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Referenser kommer att tas i beaktande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Suzanne L Dickson, tfn;031-786 35 68, e-post;suzanne.dickson@gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; 031-786 35 07, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-06-10

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.