Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare inom området neuroendoktinologi, med placering vid sektionen för fysiologi.

Arbetsuppgifter

Den vetenskapliga verksamheten omfattar experimentella molekylärbiologiska studier samt in vivo-studier som syftar till att utforska de neurobiologiska mekanismer viktiga vid reglering av beteenden relaterade till hunger och mättnad samt hormonell inverkan på dessa mekanismer.

Den anställda kommer att utforma och genomföra experiment i linje med projektmålen. Uppgifterna inrymmer planering och utförande av experimentella studier, samt analys, statistisk bearbetning och rapportskrivning av resultat. Det förväntas att den sökande kommer att presentera resultaten vid internationella konferenser. Undervisning samt administrativt arbete ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha avlagt en doktorsexamen i ett relevant ämne, till exempel Fysiologi, Farmakologi, Psykologi, Neurovetenskap eller Nutrition. Erfarenhet av experimentell kirurgi för central administrering, goda kunskaper inom immunohistokemi samt erfarenhet av experimentella beteendestudier är ett krav. Även erfarenhet av molekylärbiologiska tekniker såsom metoder för att utforska förändringar i genuttryck, till exempel in situ hybridisering, microarray, taqman array är att föredra. God neuroanatomisk kunskapsbas är önskvärt. Den sökande förväntas använda engelska i forskningsmiljön.

Vid bedömningen kommer stor vikt att läggas på relevant erfarenhet av experimentella in vivo-studier rörande central administrering av substans samt beteendestudier kopplade till hunger och mättnad och/eller djupgående kunskap inom forskningsområdet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100 % med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Tillsättningsförfarande

Referenser kommer att tas i beaktande. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Suzanne L Dickson, tfn;031-786 35 68, e-post;suzanne.dickson@gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; 031-786 35 07, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-06-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?