Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 MSEK i omsättning.

Vi söker en forskningsingenjör till professor Christina Jerns strokeforskningsgrupp vid avdelningen för Laboratoriemedicin, institutionen för Biomedicin. Strokegruppen studerar betydelsen av hemostas och genetik vid stroke. Forskningen är translationell och innefattar således både kliniska och experimentella studier. De kliniska studierna baseras på två longitudinella kohorter ”the Sahlgrenska Academy Study on Ischemic Stroke” (SAHLSIS) och ”FIND Stroke Recovery”. Vi leder också en internationell GWAS av stroke outcome (GISCOME) och deltar i flera internationella samarbetsprojekt. För mer information, vg. se:

https://biomedicine.gu.se/ominst/avd/labmed/forskare/christina-jern

 

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att ansvara för våra databaser samt statistisk analys av mycket stora dataset. Du kommer att ha ansvar för att kontinuerligt uppdatera våra databaser allteftersom nya studiedeltagare inkluderas och nya biokemiska och genetiska analyser genomförs. Du kommer att utföra statistiska analyser både avseende proteomik och genomik i relation till stroke och utfall efter stroke. De genetiska analyserna inkluderar både ”genome wide association studies” (GWAS) och ”rare variant analyses”. I arbetsuppgifterna ingår även analys av data från DNA- och RNA-sekvensering och epigenetiska analyser. Du förväntas utföra utvecklingsarbete inom ramen för dessa analyser. Övriga arbetsuppgifter omfattar administrativa funktioner såsom inköp och inventering av kemikalier och utrustning. Du kommer även att ansvara för uttag av prov från vår biobank och för att transportera och ta emot prover från andra laboratorier.

Kvalifikationer

Civilingenjörsexamen med inriktning mot bioteknik är ett krav. Sökande skall ha gedigen datorvana och stor erfarenhet av hantering och analys av stora dataset samt erfarenhet av GWAS, UNIX/Linux och programmering. För anställningen krävs vidare erfarenhet av arbete med statistikprogrammet SPSS och programvaran R. Erfarenhet av att använda web-baserade bioinformatiska verktyg och publika databaser inom relevanta områden är starkt meriterande liksom erfarenhet av forsknings/utvecklingsarbete inom stroke eller annan kardiovaskulär/neurologisk sjukdom. Tidigare erfarenhet av laborativt arbete, hantering av kliniska prov och biobanking är meriterande. God förmåga att självständigt utföra arbetsuppgifter är en förutsättning för tjänsten men det är även viktigt att kunna arbeta i grupp. Arbetet förutsätter att du är noggrann samt har en välutvecklad kommunikationsförmåga samt har goda språkkunskaper i både svenska och engelska. Hantering av beställningar samt organisation av material, kemikalieförråd och biobanking ingår i arbetsuppgifterna varför ett gott sinne för ordning och ekonomisk uppföljning är värdefull för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en effektiv, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och entusiastisk medarbetare.

Anställning

Anställningen är tillsvidare och heltid med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar eventuella vetenskapliga publikationer

- Kopia på examensbevis

- Två referenser med kontaktuppgifter (mailadress och telefonnummer)

De högst rangordnade sökande kallas till en intervju.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Christina Jern, överläkare, tel (arbete) 031 343 5720, christina.jern@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?