Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i datavetenskap

Institutionen för data- och informationsteknik har en internationell prägel med cirka 270 anställda från över 30 olika länder. Institutionen är en integrerad institution med både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som huvudmän. Institutionen för data- och informationsteknik söker nu en universitetslektor med särskilt fokus på undervisning. Anställningen är placerad vid avdelningen för Computer Engineering vid institutionen, med Göteborgs universitet som arbetsgivare.

Ämne

Datavetenskap

Ämnesbeskrivning

Tjänsten innebär att undervisa i de delar av datavetenskap som handlar om datorsystem och realtidssystem, med särskilt fokus på att täcka nuvarande behov genom att undervisa inom ämnen som exempelvis datorteknik och realtidssystem.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att verka i en utbildningsmiljö med starkt fokus på studentcentrerat lärande. De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av:

 • undervisning av kurser på kandidat- och mastersnivå
 • kursutveckling
 • handledning och examination av master och kandidatuppsatser
 • administration och ledningsuppdrag inom utbildning

Undervisningen innebär också kursansvar, kursplanering, examinationer, administration, utvecklingsarbete och att följa kunskapsutvecklingen inom ämnesområdet. Undervisningen sker på svenska och/eller engelska. 

Du bör aktivt söka utmaningar och nya möjligheter för att utveckla ditt arbete. Kommunikations- och samarbetsfärdigheter är viktiga eftersom många av dina uppgifter kommer att utföras i samarbete med andra.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning. 

Behörig att anställas som universitetslektor inom annat än konstnärlig verksamhet är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i datorteknik eller har motsvarande vetenskapliga kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Utöver detta tillämpas gällande regler för anställning av lärare vid Göteborgs universitet och IT-fakulteten. Ta del av dessa via följande länk: 

IT-fakultetens tillämpning av anställningsordningen för lärare.

Forskningsanknytning till undervisning och ämnen inom ramen för tjänsten är meriterande. Vi söker personer som har en nära anknytning till ämnesrelaterad forskning och dess införande i undervisningen. Även pedagogisk forskning är önskvärt att kandidaten har erfarenhet av.

Ansökningarna kommer i huvudsak att bedömas utifrån pedagogiska meriter. Den sökande ska ha visat dokumenterad pedagogisk skicklighet genom undervisning på grundnivå och/eller på avancerad nivå. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av planering, genomförande av examination och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination av självständiga arbeten. Skickligheten ska vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i den pedagogiska verksamheten, t.ex. genom kursutvärderingsresultat och kopia av avklarade akademiska kurser inom pedagogik. Erkännande av undervisning, tex. genom pedagogiska utmärkelser, är meriterande.

Vid tillsättningen kommer stor vikt att fästas vid god förmåga till samarbete i lärarlag och kommunikativ förmåga med studenter i engelska språket.

Göteborgs universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%, heltid

Placering: Data- och informationsteknik, avdelningen för Computer Engineering

Tillträde: 2020-11-01 eller enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det utöver sakkunnigbedömningen bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Per Stenström på telefon 0730-346 340 eller e-post: per.stenstrom@chalmers.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till HR-partner Anna Skanse Bråse, nås på e-post: anna.skanse@chalmers.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: IT-fakulteten, Göteborgs universitet, 412 96 Göteborg och ska vara inkomna senast 2020-06-07.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

 • Meritförteckning/CV och personuppgifter
 • Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
 • Avsiktsförklaring på max en A4-sida där den sökande anger hur du vill arbeta om du blir erbjuden tjänsten
 • Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning över de (max) 10 vetenskapliga arbeten som åberopas, motivering till urvalet, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet.
 • Redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över de (max) 10 pedagogiska arbeten/läromedel som åberopas, samt kortfattad redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras till under bilagor.
 • Kortfattad redogörelse för ledarskaps- och administrativa meriter samt samverkansmeriter
 • Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-07 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?